Πέμπτη 9 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΑΚΟΥ
Απεργούν οι οδηγοί

Από 11 έως 26 Οκτώβρη οι εκλογές στο Σωματείο Οδηγών Φορτηγών με έδρα τον Πειραιά

Απεργιακές κινητοποιήσεις ξεκίνησαν από χτες οι οδηγοί στη μεταφορική εταιρεία του επιχειρηματία Ελευθεράκου με έδρα τον Ασπρόπυργο, για να σταματήσει η παραβίαση των εργασιακών τους δικαιωμάτων και της ασφάλειας της ζωής τους στα επικίνδυνα οχήματα της επιχείρησης.

Ο εργοδότης, χρησιμοποιώντας κάθε παράγραφο του αντεργατικού νομικού πλέγματος που έχουν χτίσει διαχρονικά οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για να προστατεύουν την εργοδοσία, έχει κηρύξει πτώχευση στην εταιρεία του από το 2006 και οι περίπου 80 νταλίκες της επιχείρησης με διάφορα νομικά τερτίπια εμφανίζονται να ανήκουν σε άλλες επιχειρήσεις. Οι 35 οδηγοί που εργάζονται στην επιχείρηση, είναι ανασφάλιστοι. Ανασφάλιστες και χωρίς έλεγχο ΚΤΕΟ είναι και οι νταλίκες των οποίων η επικινδυνότητα - όπως καταγγέλλουν οι οδηγοί - φαίνεται από την πρώτη ματιά.

Οι οδηγοί συσπειρωμένοι στο ταξικό κλαδικό Σωματείο Οδηγών «ΕΡΜΗΣ», το οποίο ανήκει στις γραμμές του ΠΑΜΕ, χτες έκαναν γενική συνέλευση και αποφάσισαν να μη σταματήσουν την απεργία τους, αν δεν μπει τέλος σε αυτό το «πειρατικό» καθεστώς. Απαιτούν να ασφαλιστούν και να εργάζονται σε οχήματα νόμιμα, αξιόπιστα και με οδική ασφάλεια.

Βήμα αγωνιστικής συσπείρωσης των οδηγών αποτελεί και η συμμετοχή τους στις εκλογές (11 έως 26 Οκτώβρη) για την ανάδειξη νέας διοίκησης στο κλαδικό Σωματείο Οδηγών Φορτηγών με έδρα τον Πειραιά. Η αγωνιστική παράταξη της ΕΣΑΚ τονίζει ότι ήρθε η ώρα οι οδηγοί να πετάξουν από το σβέρκο τους την ομάδα που υποστηρίζεται από την ΠΑΣΚΕ και ως πλειοψηφία όλα αυτά τα χρόνια «δούλευε» για τα συμφέροντα της εργοδοσίας. Καλεί τους οδηγούς να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες, να υπερψηφίσουν το αγωνιστικό της ψηφοδέλτιο της ΕΣΑΚ για να μετατρέψουν τη συνδικαλιστική τους οργάνωση σε δυνατό όπλο, σε όργανο πάλης για την υπεράσπιση και διεύρυνση των κατακτήσεών τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ