Πέμπτη 16 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, αύριο Παρασκευή 8.00 π.μ., έξω από την κοινωνική δομή «Ευαγγελισμός» στα Αθίκια διοργανώνει η Γραμματεία Κορίνθου του ΠΑΜΕ και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων του νομού, με τη συμμετοχή της ΟΣΝΙΕ, απαιτώντας την επαναπρόσληψη εργαζόμενου που απολύθηκε επειδή πρωτοστάτησε στον αγώνα όλων των εργαζομένων - όντας στέλεχος του ΠΑΜΕ και μέλος του ΔΣ του κλαδικού σωματείου - για την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

ΦΑΓΕ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Με τους εργαζόμενους του εργοστασίου της ΦΑΓΕ στα Γιάννενα συναντήθηκε χτες το πρωί κλιμάκιο της Ομοσπονδίας Γάλακτος Τροφίμων Ποτών, με επικεφαλής τον Παναγιώτη Τσιχλή, πρόεδρο της Ομοσπονδίας. Στο δρομολογούμενο λουκέτο που ανακοίνωσε η εργοδοσία, η Ομοσπονδία κάλεσε τους 110 εργαζόμενους να αντισταθούν, να μην αποδεχτούν τις τμηματικές απολύσεις. Να οργανώσουν τον αγώνα τους, δημιουργώντας εργοστασιακή επιτροπή.

ΟΤΕ: Στο κλείσιμο 34 εμπορικών καταστημάτων (τα λεγόμενα OTEshop) προχωρά η διοίκηση του ΟΤΕ. Συνολικός στόχος της είναι να κλείσει 140 μέχρι το Φλεβάρη του 2009 και άλλα 140 σε επόμενη φάση, από τα 400 που διαθέτει. Η απόφαση ορίζεται από τη διαδικασία ολοκλήρωσης της ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού και υπηρετεί μεταξύ άλλων το στόχο της κατάργησης όσων τμημάτων ή υπηρεσιών θεωρούνται μη κερδοφόρες και την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων. Η διοίκηση του ΟΤΕ αναφέρει στο σχετικό της έγγραφο ότι το προσωπικό των καταστημάτων θα μεταφερθεί σε άλλες υπηρεσίες. Η ΕΣΚ ΟΤΕ ζήτησε την άμεση σύγκληση του ΔΣ της Ομοσπονδίας για κινητοποιήσεις σε όλο τον Ομιλο, για να πάρει πίσω την απόφασή του ο ΟΤΕ και να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας.

ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ: Την απόσυρση του άρθρου 35 στο φορολογικό νομοσχέδιο και το φάρμακο να γίνει κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα στα χέρια των πολυεθνικών απαίτησε η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση (ΔΗΠΑΚ) Φαρμακοποιών με τη χτεσινή παράστασή της στο Λογιστήριο του Κράτους. Η πρωτοβουλία της ΔΗΠΑΚ Φαρμακοποιών - στην οποία πήραν μέρος και αντιπροσωπείες της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας και του Συνδικάτου Εργαζομένων στο Φάρμακο - αποτέλεσε και την απάντηση στην απραξία της πλειοψηφίας της ηγεσίας του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ), που περιορίστηκε - απορρίπτοντας τις προτάσεις για κινητοποίηση - απλώς στην ανακοίνωση της χτεσινής 24ωρης απεργίας, η οποία άλλωστε αποφασίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου.

ΜΕΤΡΟ: Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι στο μετρό της Αθήνας για την υπογραφή ΣΣΕ με την ΑΜΕΛ και την απόσυρση της κατάπτυστης τροπολογίας για τις πρώην ΔΕΚΟ. Οι κινητοποιήσεις αρχίζουν από σήμερα (12 μ.-4 μ.μ.) και θα διαρκέσουν έως το τέλος του μήνα.

ΤΡΑΜ: Στάσεις εργασίας, από τις 8 π.μ. έως τις 10 π.μ. και από τις 8 μ.μ. έως τις 10 μ.μ., κάνουν σήμερα οι εργαζόμενοι στο τραμ για την άρνηση της διοίκησης της εταιρείας να ικανοποιήσει θεσμικά και οικονομικά τους αιτήματα. Οι στάσεις εργασίας πρωί - βράδυ θα επαναλαμβάνονται κάθε Πέμπτη και Δευτέρα.

«ΕΡΜΗΣ»: Οι εργαζόμενοι στον «Ερμή» (Σωματείο Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία) κάνουν σήμερα στάση από τις 9.00 π.μ. έως τις 12.00 μ. με ταυτόχρονη διαμαρτυρία Γονέων και Εργαζομένων στη Νομαρχία Αθηνών. Διαμαρτύρονται για την έλλειψη διαφάνειας στη διοικητική και οικονομική διαχείριση του χώρου, την άρνηση της εγγραφής γονέων των εξυπηρετούμενων ως νέα μέλη του Σωματείου και την αντιδεοντολογική συμπεριφορά και προσβολή της επαγγελματικής και επιστημονικής οντότητας των εργαζομένων.

«ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ»: Προειδοποιητική απεργία πραγματοποιούν χτες και σήμερα οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, αντιδρώντας στην απόφαση του ΔΣ να αναπτύξει νέα τμήματα και να επεκτείνει δραστηριότητες τη στιγμή που δεν είναι δυνατό να καλυφθούν οι υπάρχουσες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ