Κυριακή 19 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ ΑΘΗΝΑΣ
Μαζικά στις εκλογές και την απεργία

Συνεχίζονται οι αρχαιρεσίες στα γραφεία του Συνδικάτου, στα παραρτήματα, σε γιαπιά και εργοτάξια. Καθημερινή, συνδυασμένη δουλειά και για την απεργιακή κινητοποίηση στις 21 του Οκτώβρη

Με μια ανακοίνωση - κάλεσμα στις εκλογές και την απεργία, οι οικοδόμοι της Αθήνας «οργώνουν» αυτές τις μέρες τα γιαπιά και τα εργοστάσια, καλώντας τους συναδέλφους, Ελληνες και μετανάστες, να δώσουν με αποφασιστικότητα τη διπλή μάχη. Αυτή της μαζικοποίησης του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, με τη συμμετοχή στις αρχαιρεσίες που συνεχίζονται καθημερινά μέχρι τις 31 του Οκτώβρη, αλλά και της πανεργατικής απεργιακής κινητοποίησης στις 21 του Οκτώβρη. Στην οργάνωση των εργαζομένων του κλάδου, με αιχμή αυτά τα δύο μέτωπα, ρίχνουν όλες τους τις δυνάμεις οι οικοδόμοι αυτές τις μέρες.

Αναδεικνύοντας την ανάγκη η ισχυροποίηση του Συνδικάτου μέσα και από τις εκλογές να γίνει υπόθεση του κάθε εργάτη ξεχωριστά. Γιατί ο αυξημένος ρόλος και η σημασία του Συνδικάτου της Αθήνας, το δυνάμωμά του, θα ωφελήσει πολλαπλάσια όχι μόνο τους εργαζόμενους του κλάδου και την ταξική τους Ομοσπονδία, αλλά συνολικά το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ. Οι οικοδόμοι μπορούν να ψηφίζουν καθημερινά Δευτέρα - Σάββατο στα κατά τόπους παραρτήματα, από τις 5 μ.μ. μέχρι τις 9 μ.μ., και τις Κυριακές, από τις 10 π.μ. μέχρι τις 2 μ.μ. Κάλπες στήνονται και στους τόπους δουλειάς, όπου αυτές τις μέρες μοιράζεται πλατιά η ανακοίνωση που ακολουθεί:

Μαζικός διεκδικητικός αγώνας

Συνάδελφοι οικοδόμοι, Ελληνες και μετανάστες

ΠΑΡΤΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 21 ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΗ

ΨΗΦΙΣΤΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ

Η οικονομική κρίση που ξέσπασε σε όλον τον κόσμο δείχνει τα δόντια της και εδώ. Δεν είναι προσωρινή. Χτυπάει τον κλάδο της οικοδομής και στη χώρα μας. Η ανεργία φουντώνει.

Ζούμε τις συνέπειες αυτής της κρίσης. Η δύσκολη κατάσταση που ζούμε εμείς και οι οικογένειές μας, θα οξυνθεί. Ερχονται περισσότερες απολύσεις, ανεργία, μεγαλύτερο κλέψιμο της ασφάλισής μας και του μεροκάματού μας. Η ακρίβεια θα γίνεται όλο και πιο έντονη. Η πλουτοκρατία θέλει να πληρώσουμε εμείς για την κρίση.

Οικοδόμοι στα έργα του Μετρό ψηφίζουν για το Συνδικάτο τους
Οικοδόμοι στα έργα του Μετρό ψηφίζουν για το Συνδικάτο τους
Μην έχεις εμπιστοσύνη στις υποσχέσεις της κυβέρνησης της ΝΔ, ούτε στο ΠΑΣΟΚ. Αυτό που τους νοιάζει είναι να σώσουν τα μονοπώλια και τις τράπεζες. Να φορτώσουν τα βάρη στους εργάτες.

Μην περιμένεις τα χειρότερα.

Μπροστά σ' αυτήν την κατάσταση δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να δυναμώσουμε τον αγώνα μας. Να διεκδικήσουμε οργανωμένα το δίκιο μας. Εχουμε κάθε δικαίωμα να το κάνουμε, γιατί εμείς παράγουμε όλο τον πλούτο. Γιατί από το πρωί μέχρι το βράδυ μοχθούμε να τα φέρουμε βόλτα.

Σ' αυτή τη μάχη, όπλο μας είναι το Συνδικάτο μας. Αν δεν υπήρχε το Συνδικάτο τα πράγματα για όλους μας θα ήταν πολύ χειρότερα.

Μην ξεχνάς

Το Συνδικάτο ήταν παρόν σε κάθε πρόβλημα. Απλήρωτη δουλειά, κλέψιμο ενσήμων.

Με το Συνδικάτο είχαμε καταχτήσεις

  • Αυξήσεις 7,5% για το 2008 πάνω στα μεροκάματα.
  • Μέτρα προστασίας της ζωής μας στους χώρους δουλειάς.
  • Καταβολή δεδουλευμένων 3 - 4 μηνών σε πολλούς χώρους δουλειάς.

Τώρα, χρειάζεται να δυναμώσουμε ακόμα πιο πολύ το Συνδικάτο μας.

Τώρα, χρειάζεται όλοι να δώσουμε το ΠΑΡΩΝ στη μάχη με την εργοδοσία.

ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 21 ΟΚΤΩΒΡΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10.30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Προσυγκέντρωση στις 9.30 π.μ. στην πλατεία Κάνιγγος.

Να πάρουμε μέρος στις εκλογές του Συνδικάτου, που γίνονται καθημερινά στα παραρτήματα μέχρι τις 31 Οκτώβρη. Ψηφίζουμε τώρα στα γραφεία του Συνδικάτου και των παραρτημάτων.

Δίνουμε απάντηση με τη συμμετοχή μας:

  • Για την ανεργία.
  • Για το μεροκάματο που δε φτάνει.
  • Για τα ένσημα που μας κλέβουν.
  • Για το χτύπημα των Βαρέων και Ανθυγιεινών.

Κανένας δεν πρέπει να λείψει. Δυναμώνουμε το δεύτερο σπίτι μας, το Συνδικάτο.

Παλεύουμε, για να διεκδικήσουμε από καλύτερες θέσεις:

  • Μέτρα ανακούφισης των ανέργων και των οικογενειών τους.
  • Σταθερή δουλειά - ασφάλιση για κάθε μέρα που δουλεύουμε.
  • Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
  • Δωρεάν δημόσια Υγεία και Παιδεία.

Σκέψου. Ο,τι κερδίσαμε, το κερδίσαμε με τον αγώνα μας.

ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΒΑΡΗ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ

ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ