Παρασκευή 24 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αναστολή κυκλοφορίας φαρμάκου

Την αναστολή της άδειας κυκλοφορίας του «Acomplia» (rimonabant) της εταιρείας «Sanofi-Aventis», σε όλη την Ευρωπαϊκή Ενωση συνέστησε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMEA). Ο ΕΜΕΑ προχώρησε σε αυτή τη σύσταση μετά από έρευνες που έδειξαν ότι ο κίνδυνος των ψυχιατρικών ανεπιθυμήτων ενεργειών, συμπεριλαμβανομένων της κατάθλιψης, των διαταραχών ύπνου, του άγχους και της επιθετικότητας, περίπου διπλασιάζεται στους ασθενείς που λαμβάνουν «Acomplia», σε σύγκριση με τους παχύσαρκους ή υπέρβαρους που λαμβάνουν εικονικό φάρμακο (placebo, ψευδοφάρμακο).

Το «Acomplia» είχε εγκριθεί στην ΕΕ από τον Ιούνη του 2006 ως επιπρόσθετο στη δίαιτα και την άσκηση για τη θεραπευτική αντιμετώπιση των παχύσαρκων ασθενών ή των υπέρβαρων ασθενών με σχετιζόμενους παράγοντες κινδύνου.

Ο ΕΜΕΑ συστήνει στους γιατρούς να μην εκδώσουν οποιεσδήποτε συνταγές για «Acomplia» και να επανεξετάσουν την αγωγή των ασθενών που παίρνουν αυτήν την περίοδο το φάρμακο. Οι ασθενείς που λαμβάνουν αυτήν την περίοδο «Acomplia» πρέπει να συμβουλευτούν το γιατρό ή το φαρμακοποιό τους σχετικά με τη θεραπεία τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ