Παρασκευή 24 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΥΠΕΡΔΑΝΕΙΣΜΕΝΟΥΣ
Μέτρα στήριξης των τραπεζών

Οι βουλευτές του ΚΚΕ κατήγγειλαν στη Βουλή τις ρυθμίσεις - κοροϊδία της κυβέρνησης. Για ...πελατειακό καπιταλισμό κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ

Τον εμπαιγμό των λαϊκών νοικοκυριών κατήγγειλαν χτες στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ με αφορμή τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τους δανειολήπτες.

«Η κυβέρνηση προσπαθεί να παρουσιάσει ότι το νομοσχέδιο αναβλύζει από κοινωνική ευαισθησία», είπε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Γιάννης Γκιόκας. Και συνέχισε: «Εφθασε μάλιστα στο σημείο ο υφυπουργός να πει ότι αν τα μέτρα της κυβέρνησης ήταν πιο απλόχερα τότε δε θα δίνονταν δάνεια και δε θα μπορούσαν έτσι οι εργαζόμενοι, οι δανειολήπτες να εκπληρώσουν τα όνειρά τους, λες και υπάρχει ο οποιοσδήποτε λογικός άνθρωπος που θέλει να χρεώνεται στις τράπεζες στα δάνεια για να μπορέσει να καλύψει στοιχειώδεις βασικές ανάγκες!». Αναφορικά με την αξιωματική αντιπολίτευση ο Γιάννης Γκιόκας επισήμανε: «Το ΠΑΣΟΚ είναι συνυπεύθυνο και δεν μπορεί να εμφανίζεται ως πολέμιος των τραπεζών. Και αυτό γιατί επί των δικών του ημερών προωθήθηκαν οι ιδιωτικοποιήσεις στις τράπεζες που οδήγησαν σε συγχωνεύσεις, εξαγορές και στη δημιουργία των τραπεζικών καρτέλ. Επί των δικών του ημερών προωθήθηκε η απελευθέρωση της τραπεζικής αγοράς».

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος τόνισε: «Προσπαθείτε να καλλιεργήσετε ένα φιλολαϊκό πρόσωπο, ενώ στην ουσία τα μέτρα αυτά είναι μέτρα στήριξης των τραπεζών. Τους έχετε δηλαδή φορέσει μια θηλιά, τους σφίξατε τον κόμπο και τώρα θέλετε απλά και μόνο λίγο να τον ξεσφίξετε».

Με το ...εφεύρημα του ...«πελατειακού καπιταλισμού» εμφανίστηκε χτες στη συζήτηση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου, κατηγορώντας την κυβέρνηση. Οπως είπε, έχει δημιουργήσει «έναν πελατειακό καπιταλισμό, με αυταρχισμό, με αδιαφάνεια στις οικονομικές και πολιτικές αποφάσεις. Πρόκειται για επιλογές ακραίου νεοσυντηρητισμού». Περιγράφοντας την κατάσταση υποστήριξε πως «ο ιδιωτικός τομέας απαισιόδοξος, χωρίς κατεύθυνση, ο παραγωγικός ιστός σε διάλυση, τα νοικοκυριά υπερχρεωμένα». Πάντως, δεν μπόρεσε να αρνηθεί την ...ομοιότητα του κυβερνητικού νομοσχεδίου με τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι είναι «ένα κακέκτυπο δικών μας προτάσεων». Επίσης, τάχθηκε υπέρ της ενίσχυσης των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων ζητώντας «διαφάνεια και λογοδοσία στην αξιοποίηση αυτού του πακέτου των 28 δισεκατομμυρίων ευρώ».

Με την επικαιρότητα επιχείρησε να συνδέσει το θέμα ο Αλ. Αλαβάνος, λέγοντας: «Χθες μιλούσαμε για εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, τα οποία απωλέσθηκαν από το δημόσιο σαν να μην τρέχει τίποτα, σε μία μαφία ιερωμένων», ενώ για τους δανειολήπτες «βλέπουμε την κυβέρνηση με το σταγονόμετρο, εντελώς ανεπαρκή, με ημίμετρα, σε λάθος κατεύθυνση».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οταν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και «Νέα Αριστερά» κάνουν πλάτες στη ΝΔ και τα «κοράκια»... (2023-12-09 00:00:00.0)
Υπερψηφίστηκε χτες, με στόχο τη θωράκιση των τραπεζών (2016-11-24 00:00:00.0)
Ανοιγμα της επιχειρηματικής πιάτσας στα «κοράκια» των πλειστηριασμών (2015-12-15 00:00:00.0)
Με ελιγμούς η αρπαγή της λαϊκής κατοικίας (2013-08-21 00:00:00.0)
«Παράθυρο» για κατασχέσεις πρώτης κατοικίας (2013-06-05 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2013-06-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ