Παρασκευή 24 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ
Απαιτείται οργάνωση και ένταση του αγώνα

Δήλωση του Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ για την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για την κοινοτική οδηγία για τα κολέγια

Με αφορμή την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για την κοινοτική οδηγία για τα κολέγια, ο Γιάννης Πρωτούλης, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, δήλωσε:

«Ο υπουργός Παιδείας σήμερα δήλωσε ότι δεν αιφνιδιάστηκε από την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και την καταδίκη της Ελλάδας για τη μη αναγνώριση των Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών. Εμείς λέμε ότι δεν αιφνιδιάστηκε ούτε αυτός, αλλά ούτε και τα υπόλοιπα κόμματα του ευρωμονόδρομου, που πάλεψαν με νύχια και με δόντια για μια τέτοια εξέλιξη και υπερασπίζουν ότι η Παιδεία πρέπει να γίνει εμπόρευμα πανάκριβο για τα παιδιά της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

Αυτό που απαιτείται σήμερα είναι οργάνωση του αγώνα, ένταση του νεολαιίστικου κινήματος, του κινήματος των φοιτητών και σπουδαστών για να μη γίνουν οι σχολές τους, τα πανεπιστήμιά τους μαγαζιά, όπου η γνώση να πουλιέται και να αγοράζεται, για να μη γίνουν παραμάγαζα των επιχειρήσεων. Και χρειάζεται και πολιτικοποιημένος αγώνας, οι φοιτητές και οι σπουδαστές και οι γονείς τους να βγάλουν συμπεράσματα και να καταδικάσουν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, τη ΝΔ που κυβερνά, το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΝ που πάλεψαν για τέτοιες εξελίξεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ