Σάββατο 25 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
Επιλογές
Μουσικές διαδρομές

Λ. Μαχαιρίτσας
Λ. Μαχαιρίτσας

Μουσικές συμπράξεις και εκπλήξεις στο «Σταυρό του Νότου» (κεντρική σκηνή), όπου κάθε Παρασκευή και Σάββατο το λόγο έχουν οι Διονύσης Τσακνής, Βασίλης Καζούλλης και «Κίτρινα Ποδήλατα». Μαζί τους, ο Αποστόλης Ψυχράμης. Στον ίδιο χώρο, κάθε Κυριακή και Δευτέρα, εμφανίζονται οι Θάνος Μικρούτσικος, Μίλτος Πασχαλίδης και Ρίτα Αντωνοπούλου.

  • Στο «Ζυγό» θα συναντά τους φίλους των τραγουδιών του ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας. Μαζί του, κάθε Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, οι Κώστας Μακεδόνας, Λουκιανός Κηλαηδόνης, Γιάννης Μηλιώκας, Δημήτρης Σταρόβας, Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος, Ζίνα Αρβανιτίδη.
  • Ξεχωριστή φυσιογνωμία στο χώρο της σύγχρονης τζαζ αποτελεί ο σαξοφωνίστας Chico Freeman από το Σικάγο, που εμφανίζεται (μέχρι 30/10) στο «Half Note» (Τριβωνιανού 17, Μετς), μουσικός που «αγκαλιάζει» συνολικά την τζαζ, από το σουίνγκ και το μπίμποπ ως τη λάτιν και τη free. Αυτό αντικατοπτρίζεται απόλυτα στην πλούσια δισκογραφία του, αλλά και στις ζωντανές εμφανίσεις του, που είναι συχνές τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Γνήσιος και δημιουργικός τζάζμαν, ο Chico Freeman έχει συνεργαστεί με διαφορετικούς μουσικούς. Στη χώρα μας συνοδεύεται από ένα ανανεωμένο γκρουπ, τους «Guataca», που περιλαμβάνει εξαίρετους μουσικούς της λάτιν τζαζ. Με αυτό «απλώνει» την τζαζική του ευαισθησία σε πρωτότυπους αφρο-λάτιν ρυθμούς, χιπ-χοπ εντάσεις και world χρώματα.

Chico Freeman
Chico Freeman

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ