Τρίτη 28 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1
Στο επίκεντρο οι «δικέφαλοι»

Τα όσα συνέβησαν στο γήπεδο του Σπόρτιγκ, μέχρι ο Πανιώνιος να επικρατήσει της ΑΕΚ στην παράταση, και η νίκη του Πανελληνίου στη Θεσσαλονίκη επί του ΠΑΟΚ, ήταν τα γεγονότα που ξεχώρισαν στην 3η αγωνιστική της Α1.

Στα Πατήσια οι Νεοσμυρνιώτες κατάφεραν να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα από τους αξιόμαχους αλλά άτυχους για μια ακόμη φορά (μετά από τον αγώνα με την ΑΕΛ) «κιτρινόμαυρους», νικώντας τους στην παράταση με 87-85 (κ.α. 73-73). Κορυφαίος των νικητών ήταν ένας πρώην Ενωσίτης, ο Γιάννης Καλαμπόκης, αφού χάρη σε δικές του ενέργειες ο Πανιώνιος ισοφάρισε αρχικά την ΑΕΚ στέλνοντας το παιχνίδι στην παράταση (δυο βολές) και στην εκπνοή του έξτρα χρονου πάλι ο ίδιος (με λέι-απ) διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Ωστόσο στο «δικέφαλο» φωνάζουν (και δικαίως) για τη διαιτησία του Μαστραφτσή, αφού το φάουλ που χρέωσε στον Χατζή και έδωσε το δικαίωμα στον Καλαμπόκη να ισοφαρίσει ήταν εκπρόθεσμο. Μάλιστα γι' αυτό το λόγο κατέθεσαν ένσταση η οποία θα εξεταστεί τις επόμενες μέρες.

Στη Θεσσαλονίκη ο Πανελλήνιος πήρε σπουδαίας σημασίας νίκη επί του ΠΑΟΚ με 74-60, ο οποίος υπέστη τη δεύτερη εντός έδρας ήττα. Οι Κυψελιώτες έδειξαν σαφώς πιο έτοιμοι από το «δικέφαλο του Βορρά» και κατάφεραν να έχουν συνεχώς την πρωτοπορία στο σκορ (έφθασαν να προηγούνται και +20, 64-44). Κατά τα άλλα, οι δυο εκπρόσωποι στην Ευρωλίγκα, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, δε συνάντησαν και ιδιαίτερα προβλήματα απέναντι στους εκπροσώπους από τη Λάρισα. Στο ΟΑΚΑ ο πρώτος επικράτησε της ΑΕΛ με 102-58, ενώ ο Ολυμπιακός εκτός νίκησε 82-66 την Ολύμπια. Τέλος, τη νίκη πήραν και ο Αρης απέναντι στο Αιγάλεω (75-57), καθώς και το Μαρούσι απέναντι στον Κολοσσό (82-67).

Αναλυτικά η βαθμολογία: Παναθηναϊκός 6, Ολυμπιακός 6, Αρης 5, Πανελλήνιος 5, Πανιώνιος 4, Αιγάλεω 4, ΠΑΟΚ 4, Μαρούσι 4, ΑΕΚ 4, Ολύμπια 4, ΑΕΛ 3, Κολοσσός Ρ 3, Τρίκαλα 2.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ