Πέμπτη 30 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ - ΤΕΙ
Απεργούν σήμερα οι διοικητικοί υπάλληλοι

Απεργεί σήμερα, Πέμπτη, το διοικητικό προσωπικό Πανεπιστημίων και ΤΕΙ όλης της χώρας και στην Αθήνα κάνουν συγκέντρωση στις 11 π.μ. στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή.

Οι διοικητικοί υπάλληλοι απαιτούν να υλοποιηθεί άμεσα η δέσμευση που είχε αναλάβει πριν τρεισήμισι μήνες η κυβέρνηση να τους καταβληθεί η εφάπαξ αμοιβή του Ν.3205/2003. Το ΔΣ της Ομοσπονδίας κάνει λόγο για «εμπαιγμό» από πλευράς της κυβέρνησης, καθώς το υπουργείο Παιδείας δεσμεύτηκε τον περασμένο Ιούνη ότι θα υπογράψει τη σχετική απόφαση και ακόμα δεν έχει υπογραφεί από το υπουργείο Οικονομικών. Οι διοικητικοί υπάλληλοι ζητούν επίσης κατώτερο βασικό μισθό 1.400 ευρώ. Κατώτερη σύνταξη 1.120 ευρώ. Σύνταξη στο 80% του τελευταίου μισθού. Κατάργηση της φορολογίας στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και στα καύσιμα. Αφορολόγητο όριο 30.000 ευρώ για τη λαϊκή οικογένεια, μόνιμη σταθερή και με πλήρη δικαιώματα εργασία για όλους. 7ωρο-5νθήμερο-35ωρο. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Κατάργηση του θεσμού των εκτάκτων. Να μη γίνει καμιά απόλυση συμβασιούχου εργαζόμενου. Αμεσα, να διασφαλιστεί η συνέχιση της δουλειάς των συμβασιούχων εργαζόμενων.

  • Σ' αυτό το πλαίσιο, χτες και σήμερα, οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΤΕΙ Αθήνας κάνουν συμβολική κατάληψη στο Ιδρυμα και συμμετέχουν στη σημερινή συγκέντρωση.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ