Πέμπτη 30 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
«Οξύνουμε την αντιπαράθεση με την αντιεκπαιδευτική πολιτική»

Ανακοίνωση της Πανελλαδικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών στον απόηχο των Γενικών Συνελεύσεων των ΕΛΜΕ και μπροστά στους νέους αγώνες

Κάλεσμα στους εκπαιδευτικούς να δώσουν δύναμη στο ΠΑΜΕ, να γυρίσουν την πλάτη στον κυβερνητικό συνδικαλισμό και στους εκπροσώπους της διγλωσσίας, απευθύνει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, μπροστά στις κινητοποιήσεις στις 6 Νοέμβρη και στον απόηχο της γενικής συνέλευσης της ΟΛΜΕ, που καταψήφισε την πρόταση της πλειοψηφίας. «Στις 6 Νοέμβρη συνεχίζουμε, απαντάμε με συλλαλητήρια, μαζί με μαθητές και φοιτητές. Οξύνουμε την αντιπαράθεση με την αντιεκπαιδευτική πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ. Απαντάμε με νέες γενικές συνελεύσεις και αποφάσεις για αγώνες που θα έχουν διάρκεια, συντονισμό και κλιμάκωση!», τονίζει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, απευθύνοντας παράλληλα κάλεσμα για αλλαγή των συσχετισμών στις αρχαιρεσίες για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια στις 5 Νοέμβρη.

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών αναφέρεται στις πρόσφατες γενικές συνελεύσεις των ΕΛΜΕ, που με συντριπτική πλειοψηφία απέρριψαν την καιροσκοπική πρόταση του ΔΣ της ΟΛΜΕ για απεργία διαρκείας από 1η Δεκέμβρη. «Σε αυτή την ολομέτωπη επίθεση που δέχεται σήμερα ο εκπαιδευτικός, η ηγεσία της ΟΛΜΕ επιχείρησε να απαντήσει με μια παρωδία αγώνα, που τόσο το πλαίσιο όσο και η μορφή του υπονόμευαν από την αρχή οποιαδήποτε θετική του έκβαση. Εναν "αγώνα" υποκινούμενο από εκλογικές και μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες των ΠΑΣΚ - "Συνεργασίας" -"Παρεμβάσεων" και των πολιτικών τους φορέων και όχι από τα πραγματικά προβλήματα και τις ανάγκες των εκπαιδευτικών», αναφέρει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών. Το ΠΑΜΕ εκτιμά ότι οι πρόσφατες γενικές συνελεύσεις «έδειξαν περίτρανα και για μια ακόμα φορά ότι η ευκαιριακή και συμβιβαστική τακτική της πλειοψηφίας της ΟΛΜΕ δεν μπορεί και δε θέλει να συσπειρώσει και κινητοποιήσει τους εκπαιδευτικούς ούτε σήμερα που η οργή τους ξεχειλίζει. Ο κλάδος των εκπαιδευτικών δεν έγινε "πιονάκι" στα προεκλογικά σχέδια του ΠΑΣΟΚ και των ΣΥΝοδοιπόρων του. Με τη συμμετοχή του στην πανελλαδική απεργία στις 21 Οκτώβρη καταδίκασε την κυβερνητική πολιτική όπως και τον εργοδοτικό, απεργοσπαστικό ρόλο της ΔΑΚΕ. Αυτές οι διαθέσεις μπορούν να ανέβουν σε ακόμα πιο υψηλό επίπεδο με ένα πλαίσιο και πρόγραμμα δράσης που θα ακουμπά στις ανάγκες του κλάδου. Την ίδια στιγμή έγινε μάρτυρας μιας απύθμενης υποκρισίας, μιας πρωτοφανούς αφερεγγυότητας των οπορτουνιστικών δυνάμεων του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και "Παρεμβάσεων". "Παρεμβάσεις" και "Συνεργασία" ψήφισαν κατά ή λευκό στα ΔΣ των ΕΛΜΕ Α΄ Αχαΐας, Α΄ Μεσσηνίας, Λακωνίας, Μαγνησίας, Λασιθίου, Ε΄ Θεσσαλονίκης, Πιερίας... Οι ίδιοι που εξήγγειλαν την απεργία διαρκείας από τα πάνω (ΔΣ ΟΛΜΕ), οι ίδιοι την καταψήφιζαν στα ΔΣ των ΕΛΜΕ! Βέβαια, η στάση τους αυτή σε τίποτα δεν εμπόδισε ηγετικά τους στελέχη να τεθούν σε διατεταγμένη υπηρεσία και με τον πιο χυδαίο αντικομμουνισμό, τον πιο ακραίο γκαιμπελισμό, να ισχυρίζονται ότι η "ανίερη συμμαχία ΕΣΑΚ ΔΕΕ - ΔΑΚΕ", ή ΚΚΕ - ΝΔ "υπονόμευσε, ροκάνισε την απεργία"! Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στις Γενικές Συνελεύσεις και στα ΔΣ των ΕΛΜΕ στήριξαν και ψήφισαν συντεταγμένα τη δική τους διεκδικητική - απεργιακή πρόταση. Ανέδειξαν τον πυρήνα της σύγκρουσης με την κυβερνητική πολιτική, δεν υπέκυψαν στους εκβιασμούς των κεντροαριστερών δυνάμεων, ενδυνάμωσαν το κύρος τους στον κλάδο των εκπαιδευτικών», όπως αναφέρει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών.

«Καμιά εμπιστοσύνη στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες»

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών επισημαίνει ότι οι δυνάμεις που βρίσκονται στο τιμόνι της ΟΛΜΕ (το «συγκυριακό αντικυβερνητικό μπλοκ» που συγκροτείται από ΠΑΣΚ - «Συνεργασία» - «Παρεμβάσεις» ή ΔΑΚΕ - «Συνεργασία» - «Παρεμβάσεις» ανάλογα με το ποιος είναι στην κυβέρνηση) «δεν μπορούν να εκφράσουν τα συμφέροντα της μισθωτής εργασίας, των εκπαιδευτικών, όχι απλά γιατί ακολουθούν μια τυχοδιωκτική πολιτική στην επιλογή των μορφών πάλης, αλλά κυρίως γιατί δεν έχουν διεκδικητικό πλαίσιο που να υπηρετεί τις σύγχρονες ανάγκες των εκπαιδευτικών. Δεν έχουν "γραμμή" σύγκρουσης με την πλουτοκρατία, αποδέχονται τη γενικότερη στρατηγική του κεφαλαίου και της ΕΕ, εξαπατούν με προτάσεις δήθεν εξανθρωπισμού της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Πρόκειται για μια γραμμή πάλης αδιέξοδη και αναποτελεσματική, που τελικά οδηγεί στην ενσωμάτωση του κινήματος των εκπαιδευτικών».

«Με το ΠΑΜΕ μπορούμε! Υπάρχει ελπίδα! Η μόνη συγκροτημένη δύναμη που μπορεί σήμερα να εγγυηθεί την αντιπαράθεση με τη βαθιά αντιλαϊκή - αντιεκπαιδευτική πολιτική της πλουτοκρατίας, είναι το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Το ΠΑΜΕ έχει διεκδικητικό πλαίσιο που εκφράζει τις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής τάξης, της μισθωτής εργασίας. Εχει "γραμμή" σύγκρουσης με τα μονοπώλια. Οργανώνει την πάλη των εργαζομένων, προωθεί την ταξική ενότητα. Είναι δύναμη δοκιμασμένη από τα "πέτρινα χρόνια" μέχρι σήμερα. Η καθαρότητα των λόγων του και η συνέπεια των πράξεών του εμπνέουν εμπιστοσύνη. Το ΠΑΜΕ σήμερα είναι η σταθερή αξία του εργατικού κινήματος. Η ισχυροποίηση των γραμμών του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, η συστράτευση με το ΠΑΜΕ αποτελούν σήμερα το ιστορικό καθήκον για κάθε μισθωτό, για κάθε εκπαιδευτικό, για κάθε προλετάριο της διανόησης», τονίζει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ