Παρασκευή 31 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Η συγκίνηση...

Σε έντονη συναισθηματική φόρτιση βρέθηκε προχτές ο δήμαρχος Αθηναίων στην επίσημη παρουσίαση της μακέτας για το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού και της αντίστοιχης που αφορά τη διπλή ανάπλαση Βοτανικού και Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Ο δήμαρχος χαρακτήρισε τη στιγμή «ιδιαίτερα μεγάλης συγκίνησης», όχι μόνο για τους φίλους του Παναθηναϊκού, αλλά και ολόκληρου του αθηναϊκού λαού, που - όπως επισήμανε - θα δει να αναπτύσσονται υποβαθμισμένες περιοχές σε «πρότυπα για την οργάνωση της πόλης και της ζωής της», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Βέβαια, την ίδια ώρα που γίνονται όλα αυτά, η κατάσταση για τα μόνιμα πλέον προβλήματα που αφορούν στην έλλειψη χώρων άθλησης στο Δήμο Αθηναίων, τόσο για τα ερασιτεχνικά σωματεία του Δήμου όσο και γενικά για το λαό, παραμένουν άλυτα. Και φυσικά, δε λύνονται από τα σχέδια της διπλής ανάπλασης.

Τα λεγόμενα Δημοτικά Αθλητικά Κέντρα παραμένουν σε άθλια κατάσταση (εγκαταλειμμένα), ενώ από την άλλη τα δύο γήπεδα του Δήμου στο Ρουφ και στην Αλεπότρυπα συνεχίζουν να στοιβάζουν τα εκατοντάδες ερασιτεχνικά σωματεία της Αθήνας. Που αναγκάζονται να καταργήσουν τις ακαδημίες και τα φυτώριά τους, αφού δεν μπορούν, εξαιτίας του συνωστισμού, να βρεθούν ώρες προπόνησης. Ιδια η κατάσταση και στον τομέα της μαζικής λαϊκής άθλησης, αφού δεν είναι μόνο η απουσία χώρων άθλησης ή η αντίστοιχη υλικοτεχνικής υποδομής, αλλά και η απουσία γενικότερης μέριμνας με αξιόλογα προγράμματα. Η άθληση στην πρωτεύουσα σημαίνει αυτόματα παρουσία (με το ανάλογο κόστος) στα ιδιωτικά γυμναστήρια ή στα ιδιωτικά γήπεδα (κυρίως 5Χ5).

Είναι πασιφανές από τα όσα έχουν σχεδιαστεί μέχρι τώρα ότι στο Βοτανικό και τον Ελαιώνα, εκτός του γηπέδου της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας η ανάπλαση του γύρω χώρου αφορά κυρίως στην εμπορευματοποίησή του... Τα όσα «υπέροχα» θα γίνουν, όπως ευαγγελίζεται ο Δήμος Αθηναίων, καμία σχέση δεν έχουν με τις πραγματικές ανάγκες του λαού της πρωτεύουσας, προκειμένου να εξασκήσει το δικαίωμά του στην άθληση. Αλλωστε, εάν δεν ήταν για να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες μιας ΠΑΕ ο χώρος θα παρέμενε αφημένος στη μοίρα του και αναξιοποίητος για το λαό. Αντίθετα, όταν παρέστη η ανάγκη για τους επιχειρηματίες του ποδοσφαίρου όλοι οι αρμόδιοι (Δημοτική Αρχή, Πολιτεία) έσπευσαν σε βοήθεια, δηλώνοντας και συγκινημένοι για το αποτέλεσμα. Δικαίωμά τους... Αλλωστε, ο λαός δεν έχει ανάγκη τη συγκίνησή τους. Ανάγκη έχει τη δημιουργία των προϋποθέσεων, ώστε να πάρει στα χέρια του όλα αυτά που του ανήκουν...


ΜΠ. ΤΣΟΥΡΜΠΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ