Παρασκευή 31 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Αντιστέκονται στο ξεπούλημα οι εργαζόμενοι

Στις χτεσινές συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, παραβρέθηκαν και χαιρέτισαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Δ. Μανωλάκου και Γιάννης Ζιώγας. Εκ μέρους του ΠΑΜΕ, στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκε ο Θ. Κούτρας

Οι εργαζόμενοι στον όμιλο ΟΑ που αντιδρούν στο σχέδιο διάλυσης και ιδιωτικοποίησης, προχώρησαν χτες σε 24ωρη απεργία.

Οι απεργοί της Αθήνας πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο χώρο της Τεχνικής Βάσης, στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» και της Θεσσαλονίκης στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», όπου ανάρτησαν πανό μπροστά από τα γκισέ. Στις συγκεντρώσεις των εργαζομένων παραβρέθηκαν και απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό οι βουλευτές του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου, στο «Ελ. Βενιζέλος» και ο Γιάννης Ζιώγας στο αεροδρόμιο «Μακεδονία». Εξέφρασαν την πλήρη αντίθεση του Κόμματος στην επιχειρούμενη διάλυση και ιδιωτικοποίηση του ομίλου, δηλώνοντας την αμέριστη συμπαράσταση του ΚΚΕ στον αγώνα των εργαζομένων. Εκ μέρους του ΠΑΜΕ, παραβρέθηκε στην Τεχνική Βάση ο Θ. Κούτρας, ο οποίος κάλεσε τους εργαζόμενους να εντείνουν τον αγώνα τους ενάντια στο σχέδιο κυβέρνησης - ΕΕ για τον όμιλο ΟΑ και σε συντονισμό με τους άλλους εργαζόμενους να αντιπαλέψουν στο σύνολό της την αντιλαϊκή πολιτική. Μετά τη συγκέντρωση, οι εργαζόμενοι έκαναν πορεία διαμαρτυρίας στον ανατολικό διάδρομο απο-προσγειώσεων αεροσκαφών στο «Ελ. Βενιζέλος», ενώ μια ομάδα εργαζομένων που επιχείρησε να προσεγγίσει και τον άλλο διάδρομο, ήρθε αντιμέτωπη με τα ΜΑΤ.

Στο μεταξύ, σε εφαρμογή της πολιτικής ποινικοποίησης των εργατικών αγώνων και τρομοκράτησης των εργαζομένων, ασκήθηκε ποινική δίωξη εναντίον συνδικαλιστών της ΟΑ, με την κατηγορία της «φθοράς ξένης περιουσίας». Η υπόθεση αφορά την προχτεσινή αντίδραση εργαζομένων της ΟΑ, οι οποίοι έγραψαν συνθήματα σε ενοικιασμένο αεροπλάνο της εταιρείας «Πάνθεον», που ήταν σταθμευμένο στο αεροδρόμιο. Για την ενέργεια αυτή, η Αστυνομία σχημάτισε δικογραφία και αναζητά τους συνδικαλιστές, προκειμένου να τους συλλάβει με τη διαδικασία του Αυτόφωρου!

Οι ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο χώρο της ΟΑ καταγγέλλουν τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις ποινικοποίησης των εργατικών αγώνων και τρομοκράτησης των εργαζομένων και παράλληλα καλούν την εργατική τάξη και γενικότερα τον ελληνικό λαό να ακυρώσουν στην πράξη το σχέδιο κυβέρνησης - ΕΕ και να διεκδικήσουν ενιαία και 100% δημόσια «Ολυμπιακή», ενταγμένη σε έναν ενιαίο φορέα μεταφορών, ως τη μόνη λύση που μπορεί να εγγυηθεί και τα δικαιώματα των εργαζομένων και τα συμφέροντα του ελληνικού λαού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ