Σάββατο 1 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΥΓΕΙΑ
ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ «ΑΤΤΙΚΟΝ»
Κλιμακώνεται ο δίκαιος αγώνας για προσλήψεις

Διαμαρτυρία χτες στο υπουργείο Απασχόλησης και συγκέντρωση έξω από τη Βουλή, όπου χαιρέτισε και η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα

Από τη χτεσινή κινητοποίηση γιατρών και εργαζόμενων στο «Αττικόν»
Από τη χτεσινή κινητοποίηση γιατρών και εργαζόμενων στο «Αττικόν»
Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού άμεσα, προκειμένου να λειτουργήσει το «Αττικόν» πλήρως για τις ανάγκες των κατοίκων της Δυτικής Αθήνας, την καταβολή των δεδουλευμένων υπερωριών των εργαζομένων και εφημεριών των γιατρών, απαίτησαν οι εργαζόμενοι και γιατροί του νοσοκομείου, αντιπροσωπείες των νοσοκομείων του Λεκανοπεδίου, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και πολιτικών κομμάτων, φοιτητές Ιατρικής, με παράσταση διαμαρτυρίας χτες στο υπουργείο Υγείας. Ακολούθησε πορεία στη Βουλή, όπου στη συγκέντρωση των εργαζομένων και γιατρών χαιρέτισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

«Θέλουμε λεφτά για την Υγεία, έξω οι ιδιώτες απ' τα νοσοκομεία», φώναξαν οι εργαζόμενοι και γιατροί του «Αττικόν» έξω από το υπουργείο Υγείας. Στο πλευρό τους βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, αντιπροσωπείες του ΚΚΕ, με επικεφαλής την βουλευτή του Κόμματος Εύα Μελά, και του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας, με επικεφαλής την Λέττα Μεθωνιού.

Ακολούθησε πορεία στη Βουλή, όπου αντιπροσωπεία των διαδηλωτών επέδωσε ψήφισμα στα πολιτικά κόμματα. Μιλώντας στη συγκέντρωση, η Αλ. Παπαρήγα υπογράμμισε: «Δεν έχουμε άλλη λύση απ' το να διεκδικούμε. Αφού οι άλλοι τρώνε τρώνε και δεν τους φτάνει, οι εργαζόμενοι δεν μπορεί να παραιτηθούν απ' τις δίκαιες διεκδικήσεις». Τόνισε ακόμα ότι το ΚΚΕ έθεσε το ζήτημα του «Αττικόν» στην προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση για την οικονομική κρίση στη Βουλή και θα συνεχίσει να παλεύει για τη στελέχωση και πλήρη λειτουργία του.

Χτες, το υπουργείο Υγείας κυκλοφόρησε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει ότι εγκρίθηκε έκτακτο κονδύλι 1.800.000 ευρώ για τις εφημερίες των γιατρών του «Αττικόν», χωρίς να αναφέρει ούτε λέξη για τις υπερωρίες των εργαζομένων που έχουν να πληρωθούν απ' τον Ιούλη. Εντελώς προκλητικά, το υπουργείο Υγείας, όσον αφορά τις προσλήψεις, αναφέρει ότι παρέλαβε το «Αττικόν» με το 1/3 του προσωπικού και τώρα βρίσκεται σχεδόν σε πλήρη λειτουργία, ενώ κενές παραμένουν 670 οργανικές θέσεις! Κατά τα άλλα, παραπέμπει για τις εφημερίες και όλα τα θέματα των γιατρών στη συλλογική σύμβαση με την ΟΕΝΓΕ...

Οι γιατροί και εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, κλείνοντας εκ νέου την εφημερία αύριο Κυριακή. Τη συμπαράστασή του στον αγώνα των εργαζομένων του «Αττικόν» εκφράζει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, Γηροκομείων, Εργαστηρίων, Διαγνωστικών Κέντρων και Συναφών Χώρων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ