Σάββατο 1 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΑΕ» - ΛΑΡΙΣΑ
Νέα ανθρωποθυσία στο βωμό του κέρδους

Ενας 30χρονος οδηγός φορτηγού το 110ο θύμα από τις αρχές του χρόνου

Πέντε ώρες σχεδόν μετά το «ατύχημα», ο 30χρονος οδηγός κείτονταν ακόμα νεκρός στο λατομείο. Στο βάθος το καμένο φορτηγό
Πέντε ώρες σχεδόν μετά το «ατύχημα», ο 30χρονος οδηγός κείτονταν ακόμα νεκρός στο λατομείο. Στο βάθος το καμένο φορτηγό
Μία ακόμα ανθρωποθυσία στο βωμό του κέρδους, προστέθηκε χτες στη ματοβαμμένη λίστα των νεκρών εργατών, ο αριθμός των οποίων από την αρχή του 2008 έφτασε τους 110! Το νέο εργοδοτικό έγκλημα έγινε στη Μάντρα Λάρισας στα «Ελληνικά Λατομεία ΑΕ», θυγατρικής του ομίλου ΕΛΑΚΤΟΡ, συμφερόντων Μπόμπολα, με θύμα έναν 30χρονο οδηγό ανατρεπόμενου φορτηγού. Πρόκειται για τον Αλέξανδρο Ζίντρα, από τα Σέρβια Κοζάνης, ο οποίος έχασε τη ζωή του από ηλεκτροπληξία την ώρα που μετέφερε αμμοχάλικο. Το πτώμα του παρέμεινε για σχεδόν πέντε ώρες στον τόπο του ατυχήματος, με ευθύνη των αρμοδίων που δήλωναν «αναρμόδιοι» για να το μεταφέρουν. Οσον αφορά στους υπεύθυνους της εταιρείας, ήταν άφαντοι!

Ο Αλέξανδρος Ζίντρας βρήκε ακαριαίο θάνατο από ηλεκτροπληξία, όταν στις 11 το πρωί, η καρότσα του φορτηγού που οδηγούσε, μεταφέροντας στο λατομείο αμμοχάλικο, ακούμπησε σε ηλεκτροφόρα καλώδια και πήρε φωτιά. Σύμφωνα με καταγγελία του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, η «ευθύνη είναι της Διεύθυνσης των «Ελληνικών Λατομείων» που όχι μόνο δεν έλαβε κανένα μέτρο προστασίας, αλλά καθάρισε και το μέρος κάτω από τις κολόνες της ΔΕΗ για την εναπόθεση χαλικιών, η οποία έπρεπε να γίνεται σε απόσταση ασφαλείας από τα καλώδια».

Μόλις έγινε γνωστό το ατύχημα, αντιπροσωπεία του ΕΚΛ έσπευσε στο χώρο όπου εξακολουθούσε να βρίσκεται το πτώμα του νεκρού εργάτη. «Το ΕΚΑΒ ήρθε κι έφυγε, η αστυνομία ήρθε πήρε τα στοιχεία κι έφυγε, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο δεν έστειλε ασθενοφόρο, όπως και το Νομαρχιακό που ο διοικητής του ισχυρίστηκε ότι δεν είναι στην αρμοδιότητά του», τόνισε μιλώντας στον «Ρ» ο Τ. Τσιόγκας, πρόεδρος του ΕΚΛ. «Επικοινωνήσαμε - συνέχισε - με τους διοικητές των νοσοκομείων και τους αρμόδιους του ΕΚΑΒ. Μας απάντησαν ότι δεν είναι στην αρμοδιότητά τους. Είναι ντροπή και αίσχος. Την ίδια ώρα, μάλιστα, που το αίμα των νεκρών εργατών ρέει χωρίς τελειωμό, στο βωμό του κέρδους των εργοδοτών, που οι κυβερνώντες αφήνουν να δρουν ασύδοτα και εγκληματικά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ