Σάββατο 1 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Να συνεχιστεί ο διάλογος με τη Συρία ζητά ο Ολμέρτ

Νέες προκλήσεις από εποίκους στη Δυτική Οχθη

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ.--

Υπέρ της συνέχισης των έμμεσων, διά μέσου της τουρκικής διπλωματίας, διαπραγματεύσεων με τη Συρία τάχθηκε ο Ισραηλινός υπηρεσιακός πρωθυπουργός Εχούντ Ολμέρτ, που θα παραμείνει στη θέση του μέχρι τη διενέργεια των πρόωρων εκλογών στις 10 Φλεβάρη. Υπενθυμίζεται ότι ως υπηρεσιακός πρωθυπουργός έχει δικαίωμα διεξαγωγής διαβουλεύσεων, αλλά όχι υπογραφής συμφωνίας.

Στο μεταξύ ένταση επικράτησε, χτες, και στη Λωρίδα της Γάζας και στη Δ. Οχθη. Δύο αντιαρματικές ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τη Γάζα κατά ισραηλινής περιπόλου το πρωί χωρίς να προκαλέσουν θύματα. Ηδη τα μεθοριακά περάσματα της περιοχής είναι κλειστά μετά την εκτόξευση ρουκέτας «Κασάμ» κατά της πόλης Σντερότ την Πέμπτη.

Στη Δ. Οχθη για άλλη μια φορά οι έποικοι βρέθηκαν στο επίκεντρο καθώς επιτέθηκαν σε Παλαιστινίους δημοσιογράφους που κάλυπταν την κατεδάφιση ενός κτιρίου από τον ισραηλινό στρατό έξω από τα όρια του εποικισμού Κίριατ Αρμπα κοντά στη Χεβρώνα. Από τις πέτρες που εκτόξευσαν τραυματίστηκε ένας φωτογράφος, ο Χάζεμ Μπάντερ, που εργάζεται για το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Τον τελευταίο καιρό έποικοι επιτίθενται σχεδόν καθημερινά σε Παλαιστινίους αγρότες, εμποδίζοντάς τους να μαζέψουν τις ελιές τους. Σε ανακοίνωσή της η γαλλική προεδρία της ΕΕ καταδικάζει τις επιθέσεις αυτές και καλεί την ισραηλινή κυβέρνηση «να λάβει άμεσα αποτελεσματικά μέτρα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ