Κυριακή 2 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ - ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ
Ενιαία δράση για ωράριο και κυριακάτικη αργία

Πλούσιο το πρόγραμμα της δράσης που αποφασίστηκε στη σύσκεψη της περασμένης Κυριακής και ήδη υλοποιείται σε όλη τη χώρα

Με τις πρώτες κοινές πολύμορφες αγωνιστικές αντιδράσεις των εργαζομένων στο εμπόριο και τις υπηρεσίες, των αυτοαπασχολούμενων και μικρών εμπόρων, σε πολλές πόλεις της χώρας (πικετοφορίες, παραστάσεις διαμαρτυρίας, συμβολική κατάληψη στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας, κλπ.), ενάντια στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και του μεγάλου κεφαλαίου για κατάργηση της αργίας της Κυριακής και την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων, «έκλεισε» η περασμένη βδομάδα.

Οι εργαζόμενοι στο εμπόριο και τις υπηρεσίες μαζί με τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρούς εμπόρους και οργανωτές αυτής της μάχης τα ταξικά τους σωματεία και τις ενώσεις, συντονίζουν τη δράση τους, οργανώνουν την αντεπίθεσή τους στα σχέδια που βάζει σε εφαρμογή η κυβέρνηση κατ' εντολή του μεγάλου κεφαλαίου, προβάλλοντας ταυτόχρονα το κοινό διεκδικητικό τους πλαίσιο. Αυτά αποφάσισαν 40 σωματεία και ενώσεις που συμμετείχαν στη σύσκεψη που διοργανώθηκε την περασμένη Κυριακή με πρωτοβουλία ταξικών σωματείων στο χώρο του εμπορίου και των υπηρεσιών και με θέμα τις εξελίξεις γύρω από το ωράριο και την αργία της Κυριακής και την οργάνωση της πάλης.

Οι κοινές διαπιστώσεις, οι στόχοι και το πρόγραμμα δράσης, όπως οριστικοποιήθηκαν στη σύσκεψη περιλαμβάνονται και στην ανακοίνωση που εκδόθηκε και την οποία υπογράφουν όλα τα σωματεία και οι ενώσεις που συμμετείχαν στη σύσκεψη. Αυτή η ανακοίνωση μοιράζεται πλατιά στους χώρους δουλειάς. Ταυτόχρονα, εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι οργανώνουν, με βάση τις αποφάσεις τους, τα επόμενα αγωνιστικά τους βήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ