Σάββατο 8 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Αύξηση δημοτικών φόρων

Δυναμική διαμαρτυρία του ΠΑΜΕ στο Δημοτικό Συμβούλιο

Την αντιλαϊκή και άδικη απόφαση της δημοτικής αρχής Καλαμάτας (ΝΔ), να αυξήσει τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού καθώς και των τελών κοινοχρήστων χώρων και διαφημίσεων κατά 4,7%, καταγγέλλει η Γραμματεία Μεσσηνίας του ΠΑΜΕ, το οποίο την ημέρα της ψήφισης (προχτές Πέμπτη) προχώρησε σε δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας με στόχο να την αποτρέψει.

Ωστόσο, η δημοτική αρχή συνεπικουρούμενη ουσιαστικά από την αντιπολίτευση (ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ) κατάφερε να περάσει την αύξηση των τελών και μάλιστα ασυζητητί, καθώς το Δημοτικό Συμβούλιο είχε διακοπεί από την παρουσία δεκάδων μελών του ΠΑΜΕ. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι παρατάξεις που πρόσκεινται σε ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τις προηγούμενες μέρες έκαναν λόγο για προσωρινό πάγωμα των δημοτικών τελών και παρά το γεγονός ότι καταψήφισαν την πρόταση, με τη στάση τους «νομιμοποίησαν» το Δημοτικό Συμβούλιο που είχε διακοπεί και ακολούθησε η ψήφιση της απαράδεκτης απόφασης.

Οπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ «ενόχλησε η διαμαρτυρία που οργανώσαμε γιατί εξέφρασε το κοινό αίσθημα αγανάκτησης και οργής των αδύνατων κοινωνικά στρωμάτων της πόλης για τη ληστεία του εισοδήματός τους μέσω της πρόσθετης φορολογίας. Κοινός εχθρός αποδείχτηκε γι' άλλη μια φορά ο εχθρός λαός και για την παράταξη του κ. Νίκα (ΝΔ) αλλά και για τις παρατάξεις που στηρίζονται από το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες πιστές στη στήριξη της ανταποδοτικότητας και της δημοτικής φορολογίας δεν κούνησαν το δαχτυλάκι τους για την κινητοποίηση των εργαζομένων και των επαγγελματιών ενάντια στην αύξηση των τελών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ