Τρίτη 11 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Αύριο η συγκέντρωση στην Αθήνα

Στις 10 π.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (παλιό Δημαρχείο). Περιφερειακές κινητοποιήσεις και σε άλλες πόλεις

Από παλιότερη κινητοποίηση των συνταξιούχων της Αθήνας
Από παλιότερη κινητοποίηση των συνταξιούχων της Αθήνας
Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στις πανσυνταξιουχικές συγκεντρώσεις, που διοργανώνουν αύριο Τετάρτη 12 Νοέμβρη και τις επόμενες μέρες σε όλη τη χώρα, απηύθυναν χθες σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν οι συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΟΤΑ, ΤΑΕ, ΠΕΣ, ΝΑΤ. Η συγκέντρωση στην Αθήνα θα γίνει στις 10 το πρωί στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (παλιό Δημαρχείο).

Στη συνέντευξη μίλησαν ο Δ. Μαυροδόγλου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, ο Π. Βαβουγιός, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων, ο Π. Τάτσης, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, ο Π. Βασιλόπουλος, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΣΕ, ο Γ. Λέκκας, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Συνταξιούχων ΝΑΤ και ο Γ. Κοντονάσιος, μέλος του ΔΣ του Πανελλήνιου Συλλόγου Συνταξιούχων ΕΛΤΑ.

Οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων υπογράμμισαν στις τοποθετήσεις τους τη συνεχόμενη γενικευμένη επίθεση στο εισόδημα και στα εργασιακά, ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά και δημοκρατικά δικαιώματα από τις κυβερνήσεις του δικομματισμού. Επισημάνθηκε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ, σε μια προσπάθεια να αναστρέψει το σε βάρος της κλίμα, για τα όσα σκάνδαλα και άλλα που έγιναν τον τελευταίο καιρό, εξήγγειλε μέτρα για την ενίσχυση των πιο εξαθλιωμένων. Για τους συνταξιούχους υπόσχεται κάποια ψίχουλα σε όσους παίρνουν τα κατώτατα όρια σύνταξης, και σε άλλους λιγότερα. Τα μέτρα αυτά, όπως τονίστηκε, είναι μέτρα φτωχοκομείου.

Στις τοποθετήσεις έγιναν ακόμα αναφορές στη δεινή κατάσταση στην οποία έχουν έρθει τα Ταμεία, καθώς πολλά από αυτά αδυνατούν να καταβάλουν συντάξεις και άλλες παροχές, να πληρώσουν φάρμακα, ιατρικά έξοδα και άλλα. Οι συνταξιουχικές οργανώσεις καλούν σε διεκδίκηση αιτημάτων όπως: Κατώτερη σύνταξη για όλα τα Ταμεία 1.120 ευρώ και 80% το τελευταίου εν ενεργεία μισθού για τις ΔΕΚΟ - Ειδικά Ταμεία - Δημόσιο - ΝΑΤ, κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης, αφορολόγητο ποσό 16.000 ευρώ και άλλα.

Στην αυριανή συγκέντρωση καλεί και ο Σύνδεσμος Συνταξιουχικών Πολιτικών Δημοσίων Υπαλλήλων Αθήνας. Νωρίτερα, καλεί σε συμμετοχή στη διαμαρτυρία του Συνδέσμου, στις 9 το πρωί, στο Ταμείο Πρόνοιας που αδυνατεί να καταβάλει το εφάπαξ.

Σε άλλες πόλεις

Στη Θεσσαλία, οι συνταξιούχοι των νομών της περιοχής θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή, στη Λάρισα, στις 11 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο, με πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής των Συνταξιουχικών Σωματείων της περιοχής.

Στη Μακεδονία, στο πλαίσιο των πανσυνταξιουχικών κινητοποιήσεων, θα γίνει σήμερα συγκέντρωση στις Σέρρες, στο θέατρο «Ορφέας», στις 10.30 το πρωί, από συνταξιουχικές οργανώσεις της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Και αύριο στη Βέροια, στο Εργατικό Κέντρο, στις 11.30 το πρωί από συνταξιουχικές οργανώσεις της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας.

Επίσης, στην Πελοπόννησο, σήμερα θα πραγματοποιηθεί παμπελοποννησιακή συγκέντρωση στις 11 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Πύργου, από τις συνταξιουχικές οργανώσεις.

Τέλος, στην Ηπειρο, θα γίνει συγκέντρωση την Πέμπτη 13 Νοέμβρη, στην Αρτα, στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ