Τετάρτη 12 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΑΒ - «IRKUT»
Αεροναυπηγική συνεργασία

Πρόγραμμα συνεργασίας υπέγραψαν χτες η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ) με τη ρωσική Αεροναυπηγική Βιομηχανία «IRKUT». Η συνεργασία αφορά την ανάθεση κατασκευής στην ΕΑΒ μερών του πυροσβεστικού αεροσκάφους «Μπεριέφ» και ηλεκτρονικών υποσυστημάτων διαφόρων τύπων αεροσκαφών. Επίσης, η ΕΑΒ θα εξουσιοδοτηθεί ως Κέντρο Συντήρησης του αεροσκάφους στη διεθνή αγορά, ενώ συνεργασία θα υπάρξει και για το νέο επιβατικό αεροσκάφος MC-21 9 (στο σχεδιασμό και στην κατασκευή μερών του, χωρίς να αποκλείεται και επιχειρηματική συμμετοχή).

Η συμφωνία παρουσιάστηκε νωρίτερα από τον υπουργό Ανάπτυξης Χ. Φώλια και τον ομόλογό του Ρώσο υπουργό Βιομηχανίας και Εμπορίου Β. Χριστένκο, στο υπουργείο Ανάπτυξης. Αν και ο Ελληνας υπουργός επισήμανε - απαντώντας σε σχετική ερώτηση - ότι για την υλοποίησή της συμφωνίας δεν είναι απαραίτητος όρος η προμήθεια του πυροσβεστικού αεροπλάνου από την Ελλάδα, στην ανακοίνωση της ΕΑΒ αναφέρεται πως η συνεργασία «θα τεθεί σε ισχύ σε περίπτωση επιλογής του αεροσκάφους αυτού από το Ελληνικό Δημόσιο». Ο Β. Χριστένκο, από την πλευρά του, συνέδεσε το εύρος της συνεργασίας με τη ζήτηση του αεροσκάφους τόσο στην ελληνική όσο και στην ευρωπαϊκή αγορά.

Συνεργασία αναμένεται να υπάρξει και στο φαρμακευτικό τομέα, με ανταλλαγή τεχνογνωσίας και κοινές εταιρείες έρευνας και παραγωγής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ