Τετάρτη 12 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ ΕΒΡΟΥ
«Δεν πάει άλλο»!

Μαζική κινητοποίηση χτες στη Νέα Ορεστιάδα με αίτημα αιχμής τιμές και επιδοτήσεις επιβίωσης

Δυναμικό «παρών» με τα αγροτικά τους μηχανήματα έδωσαν χtες το πρωί εκατοντάδες αγρότες του Εβρου στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν στην κεντρική πλατεία της Νέας Ορεστιάδας, μετά από κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Εβρου και της ΠΑΣΥ. Οι συγκεντρωμένοι καταδίκασαν την αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ, την οποία εφαρμόζουν οι ελληνικές κυβερνήσεις, δηλώνοντας ότι δε θα την ανεχθούν πλέον και ότι θα αγωνιστούν για την ανατροπή της. Διεκδίκησαν την έγκαιρη διάθεση της αγροτικής παραγωγής με τιμές και επιδοτήσεις που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να εξασφαλίζουν βιώσιμο εισόδημα στους μικρομεσαίους αγρότες.

Στους συγκεντρωμένους μίλησαν ο Γιάννης Μαργαριτίδης, γραμματέας της ΠΑΣΥ Εβρου, ο Κώστας Ζησίδης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων και ο Γιάννης Μακρής, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Κορνοφωλιάς. Οπως τόνισαν, στα τρία χρόνια εφαρμογής της νέας ΚΑΠ, η οικονομική κατάσταση της μικρομεσαίας αγροτιάς του νομού επιδεινώθηκε ραγδαία. Βασικές καλλιέργειες, όπως τεύτλα, καπνός και βαμβάκι οδηγούνται στην καταστροφή, ενώ οι τιμές σ' όλα τα αγροτικά προϊόντα δεν καλύπτουν στο ελάχιστο το αυξανόμενο κόστος της παραγωγής.

Πλήθος φορέων εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των αγροτών. Τους συγκεντρωμένους χαιρέτισε ο Δαμιανός Κουκουράβας, γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Εβρου του ΚΚΕ που παραβρέθηκε επικεφαλής αντιπροσωπείας. Οπως τόνισε, «το ΚΚΕ ήταν και θα είναι στο πλευρό της αγωνιζόμενης αγροτιάς, για την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ. Για την εφαρμογή μιας άλλης πολιτικής, που θα προωθεί την ολόπλευρη ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας υπέρ των συμφερόντων της μικρομεσαίας αγροτιάς και προς όφελος του ελληνικού λαού».

Με το ψήφισμα της συγκέντρωσης οι αγρότες του Εβρου διεκδικούν την προστασία της εγχώριας παραγωγής, την ανατροπή των κανονισμών της ΕΕ, μέτρα για τη μείωση του κόστους παραγωγής με κατασκευή έργων υποδομής, έρευνας και παραγωγής φθηνών αγροτικών εφοδίων, εκδημοκρατισμό και ενίσχυση των συνεταιρισμών, ΑΤΕ κρατική, αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ κλπ.

Σύσκεψη αγροτών και στο Λουδία

Στο μεταξύ σύσκεψη αγροτών της Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται μετά από πρωτοβουλία του Αγροτικού Συλλόγου Λουδία την Τρίτη 18/11 στις 6μμ στην αίθουσα του Δημαρχείου Χαλκηδόνας. Θα συζητηθούν τα οξυμένα προβλήματα των αγροτών της περιοχής και θα ληφθούν αποφάσεις για αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να ενταθεί η αλληλεγγύη (2010-02-03 00:00:00.0)
Τη Δευτέρα το μπλόκο στη Νίκαια (2010-01-13 00:00:00.0)
Στον αγώνα κατά της ΚΑΠ! (2007-02-27 00:00:00.0)
Η αγροτιά στο χείλος του γκρεμού (2006-02-26 00:00:00.0)
Νέο αγωνιστικό ξεκίνημα! (2002-03-05 00:00:00.0)
Ξεκινούν νέες αγροτικές κινητοποιήσεις! (2002-02-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ