Παρασκευή 14 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ
Συνεχίζουν τον αγώνα οι εργαζόμενοι

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Βουλή πραγματοποίησαν χτες

Σε συνεχή κινητοποίηση βρίσκονται εδώ και δύο χρόνια οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Πρόληψης. Χτες, οι εργαζόμενοι μαζί με άλλους φορείς πραγματοποίησαν συγκέντρωση στη Βουλή, διεκδικώντας: Αμεση καταβολή των οφειλόμενων ποσών, άμεση προώθηση ενός σαφούς και λειτουργικού θεσμικού πλαισίου για τα Κέντρα, με πάγια και τακτική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και εργασιακή αποκατάσταση όλων των εργαζομένων, καθώς και την υπογραφή της νέας 5ετούς σύμβασης για τη λειτουργία των Κέντρων.

Σημειώνεται ότι τα Κέντρα Πρόληψης υποχρηματοδοτούνται, το υπουργείο Υγείας και ο ΟΚΑΝΑ τους χρωστούν πάνω από 10 εκατ. ευρώ και άλλα 5 εκατ. ευρώ το υπουργείο Εσωτερικών και η ΚΕΔΚΕ, με αποτέλεσμα πολλοί από τους εργαζόμενους να είναι απλήρωτοι. Χτες, σύμφωνα με πληροφορίες, η ΚΕΔΚΕ έδωσε ένα τμήμα των οφειλών της, ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, προς τα Κέντρα, τα οποία όμως δε λύνουν το πρόβλημα.

«Κύριο αίτημα των εργαζομένων είναι το θεσμικό πλαίσιο που έγινε επί ΠΑΣΟΚ, το οποίο χύνει τώρα κροκοδείλια δάκρυα. Ενα άθλιο πλαίσιο που το ΚΚΕ το είχε καταγγείλει από την πρώτη στιγμή. Αυτή η πολιτική που ασκείται από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν είναι τυχαία. Θέλουν μια κοινωνία ναρκωμένη. Δεν τους πειράζουν τα ναρκωτικά, δεν έχουν στόχο ούτε καν να περιορίσουν το φαινόμενο. Οψιμο είναι και το ενδιαφέρον των δημάρχων που τώρα θυμήθηκαν ότι υπάρχει αυτή η κατάσταση και διαμαρτύρονται για κάτι που το ΚΚΕ διαμαρτύρεται όλα αυτά τα χρόνια. ΣΥΝ, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τώρα θυμήθηκαν τα Κέντρα Πρόληψης και άρχισαν να κάνουν παρέλαση έξω από τη Βουλή», δήλωσε στον «Ρ» η Λούλα Καρατζά, υπεύθυνη του Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ για τα Ναρκωτικά και κάλεσε την κυβέρνηση να υλοποιήσει τις ολοκληρωμένες προτάσεις του Κομμουνιστικού Κόμματος που έχει καταθέσει στη Βουλή.

«ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΝ συμφωνούν ότι η τοξικοεξάρτηση είναι ...χρόνια αυτοπροκαλούμενη νόσος. Να υπάρχει, τόνισε η Λ. Καρατζά, τουλάχιστον μια δομή πρόληψης, θεραπείας και κοινωνικής επανένταξης σε κάθε νομό. Καλούμε τους εργαζόμενους, τον ελληνικό λαό να παλέψει για μια άλλη κοινωνία, γιατί αυτή η κοινωνία, αυτό το σύστημα γεννά την τοξικοεξάρτηση», κατέληξε. Να σημειωθεί ότι τα πρώτα προβλήματα, λόγω του θεσμικού πλαισίου βάσει του οποίου λειτουργούν, ξεκίνησαν από το 1999 όταν η συσσώρευση προβλημάτων οδήγησε στη δημιουργία του Σωματείου Στελεχών Πρόληψης.

Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκαν εκπρόσωποι του Συλλόγου Οικογένειας «18 ΑΝΩ», της Πανελλήνιας Ενωσης Νοσοκομειακών Ψυχολόγων (ΠΕΝΟΨΥ), του Εθνικού Συμβουλίου για τα Ναρκωτικά (ΕΣΥΝ), του Τομέα Πρόληψης του ΚΕΘΕΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ