Σάββατο 15 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Πανεξόρμηση σήμερα για την ακρίβεια και την κρίση

Στα σούπερ μάρκετ και τις λαϊκές αγορές όλης της Αθήνας, θα βρεθούν σήμερα οι ταξικές δυνάμεις, ενώ θα ακολουθήσουν πικετοφορίες - συγκεντρώσεις στα κέντρα των Δήμων

Σε δεκάδες σούπερ μάρκετ εξορμούν σήμερα οι ταξικές δυνάμεις της Αθήνας για την ακρίβεια και την κρίση (φωτ. από παλιότερη εξόρμηση)
Σε δεκάδες σούπερ μάρκετ εξορμούν σήμερα οι ταξικές δυνάμεις της Αθήνας για την ακρίβεια και την κρίση (φωτ. από παλιότερη εξόρμηση)
Συγκεντρώσεις σε όλα τα σούπερ μάρκετ και τα πολυκαταστήματα της Αθήνας, οργανώνει σήμερα το πρωί η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ, με συμμετοχή και αυτοαπασχολούμενων και νεολαίων, για την ενημέρωση των λαϊκών στρωμάτων και την οργάνωση της πάλης στην κατεύθυνση της αντεπίθεσης, για να πληρώσει την κρίση η πλουτοκρατία και όχι οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα. Μετά το τέλος των συγκεντρώσεων, θα ακολουθήσουν πικετοφορίες - συγκεντρώσεις στα κέντρα των Δήμων. Καμπάνια ενημέρωσης για τα ίδια ζητήματα αιχμής προγραμματίζεται και στις λαϊκές αγορές.

Η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ, με ανακοίνωσή της, καλεί το λαό σε συσπείρωση και πάλη ενάντια στις συνέπειες της κρίσης και την ακρίβεια με αιτήματα:

  • Διεκδίκηση αυξήσεων στους μισθούς, στις συντάξεις 1.400 και 1.120 ευρώ, αντίστοιχα, προστασία των ανέργων και των οικογενειών τους με επίδομα ανεργίας 1.120 ευρώ.
  • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, πρώτα απ' όλα στα είδη διατροφής, ένδυσης - υπόδησης, σχολικά είδη, υγείας. Οικιακά τιμολόγια της ηλεκτρικής ενέργειας, των τηλεπικοινωνιών, ύδρευσης και αποχέτευσης. Κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης για το πετρέλαιο θέρμανσης.
  • Αφορολόγητο όριο για άγαμο φορολογούμενο στα 15.000 ευρώ και την τετραμελή οικογένεια 30.000 ευρώ, προσαυξημένο με 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.
  • Αύξηση της φορολογίας των κερδών και των περιουσιακών στοιχείων του μεγάλου κεφαλαίου.
  • Μείωση της τιμής του εισιτηρίου τις πρωινές ώρες. Μείωση της τιμής των εισιτηρίων σε όλα τα μέσα μεταφοράς, στην ακτοπλοΐα.
  • Επιδότηση ενοικίου για τους ανέργους, νέους και νέες. Ατοκα στεγαστικά δάνεια για νέα ζευγάρια για απόκτηση κύριας κατοικίας.
  • Διακοπή κάθε κατάσχεσης και πλειστηριασμού περιουσιακών στοιχείων των εργαζομένων από χρέη στεγαστικών δανείων για κύρια και δευτερεύουσα κατοικία.
  • «Πάγωμα» όλων των δανείων που έχουν λάβει ως εργαζόμενοι, σημερινοί άνεργοι.
  • Πρόγραμμα κρατικής μέριμνας στην υλοποίηση προγραμμάτων λαϊκής στέγης για τη δημιουργία ασφαλών, σύγχρονων και φθηνών κατοικιών.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ