Σάββατο 15 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ - ΑΠΕΡΓΙΑ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
Πλατύ ταξικό κάλεσμα σε Ελληνες και μετανάστες

Με στόχο να μετατραπεί η λαϊκή δυσαρέσκεια σε οργανωμένη πάλη κατά των εκμεταλλευτών και των πολιτικών τους εκπροσώπων, για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών της εργατικής τάξης και συνολικά του λαού, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, τα ταξικά συνδικάτα και οι Ομοσπονδίες που συσπειρώνονται σ' αυτό, δίνουν με συγκεκριμένο σχέδιο τη μάχη για την επιτυχία των συλλαλητηρίων στις 27 Νοέμβρη και της απεργίας στις 10 Δεκέμβρη σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Το αγωνιστικό ραντεβού για το συλλαλητήριο στην Αθήνα έχει οριστεί στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Ομόνοιας, ενώ η απεργιακή συγκέντρωση της 10ης Δεκέμβρη έχει οριστεί στις 10.30 π.μ., επίσης στην Ομόνοια. Στη Θεσσαλονίκη, το συλλαλητήριο θα γίνει στις 7 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου. Η Γραμματεία Πειραιά του ΠΑΜΕ διοργανώνει συλλαλητήριο στις 27 Νοέμβρη, στις 6.30 μ.μ., στην πλ. Κοραή. Καθημερινές είναι και οι εξορμήσεις του ΠΑΜΕ, προκειμένου να φτάσει παντού το κάλεσμα στα συλλαλητήρια και στην απεργία. Ετσι, στην Αθήνα, τη Δευτέρα περιοδείες θα γίνουν στα λογιστήρια σε «Αβαξ», «Σαραντής», «Ελαγρέτ», ΛΑΡΚΟ, ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ, ΣΥΝΦΑ, ΒΙΑΝ, WELLA, ΧΡΙΣΠΑ, ΤΖΕΝΕΦΑΡΜ, CLEVA.

Ειδική είναι η δουλειά που οργανώνει το ΠΑΜΕ για τους μετανάστες εργάτες ενόψει της διπλής αναμέτρησης. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε και την οποία μοιράζει πλατιά στους τόπους δουλειάς, τους καλεί να οργανωθούν στα συνδικάτα, να αγωνιστούν μαζί με το ΠΑΜΕ για τη μονιμοποίηση των μεταναστών, την ισοτιμία δικαιωμάτων, για το δικαίωμα στη μεταφορά ασφαλιστικών δικαιωμάτων στη χώρα προέλευσης. Να σταματήσουν οι απολύσεις. Για κατώτερο μισθό 1.400 ευρώ, κατώτερο μεροκάματο 56 ευρώ. Επίδομα ανεργίας 1.120 ευρώ για όσο διάστημα διαρκεί η ανεργία. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία που θα απευθύνεται σε όλους. Δωρεάν κρατικούς παιδικούς σταθμούς. Να μην εφαρμοστούν οι ευρωπαϊκές οδηγίες που επιβάλλουν 18μηνη φυλάκιση και πεντάχρονη απαγόρευση εισόδου σε ευρωπαϊκή χώρων των παράνομα εισερχόμενων οικονομικών μεταναστών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ