Σάββατο 15 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΕΡΒΙΑ
Στυγνή λιτότητα μέσω ΔΝΤ

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- Πάγωμα μισθών και συντάξεων και μείωση των δημόσιων δαπανών για το 2009 επιβάλλει στο σερβικό λαό η αντιλαϊκή συμφωνία που υπέγραψε χτες στο Βελιγράδι η κυβέρνηση του Σέρβου πρωθυπουργού Μίρκο Τσέτκοβιτς με αξιωματούχους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) για το προσεχές 15μηνο.

Με τη συμφωνία αυτή, η Σερβία εντάσσεται στο σχέδιο υποστήριξης του ΔΝΤ και θα μπορέσει, εάν κριθεί αναγκαίο, να κάνει χρήση δανείου ύψους 516 εκατομμυρίων δολαρίων για το 2009. Επίσης, ορίστηκε ότι το έλλειμμα στον προϋπολογισμό δε θα πρέπει να ξεπεράσει το 1,5% του ΑΕΠ, ενώ πλαφόν για τον πληθωρισμό τέθηκε το 8% συν - πλην δυο μονάδες.

Η Σέρβα υπουργός Οικονομικών Ντιάνα Ντραγκουτίνοβιτς δήλωσε ότι το 2009 θα μειωθούν οι επιδοτήσεις των εταιρειών του Δημοσίου και κυρίως του Οργανισμού Σιδηροδρόμων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως επίσης και στον αγροτικό τομέα. Ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Σερβίας, Ράντομιρ Γέλασιτς, ανέφερε ότι με στόχο τη μείωση των δαπανών μέσα στο 2009 δε θα εγκριθεί κανένα δάνειο, άμεσο ή έμμεσο (με την αγορά κρατικών ομολόγων), για το δημόσιο τομέα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ