Σάββατο 15 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Με συμμετοχή πλήθους φορέων

Στην έναρξη των εργασιών του συνεδρίου παραβρέθηκαν η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, αντιπροσωπείες από όλες τις περιφερειακές οργανώσεις της Παγκόσμιας Δημοκρατικής Ομοσπονδίας Γυναικών (της οποίας η Εκτελεστική Γραμματεία συνεδρίασε τη βδομάδα που πέρασε στην Αθήνα), ο γγ του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης και ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, ο πρέσβης της Κούβας Ερμες Καρέρα, η Χρυσούλα Λαμπούδη, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας και της Γραμματείας Γυναικών του ΠΑΜΕ, η υπερνομάρχης Αθηνών - Πειραιώς Κωνσταντίνα Μπέη, η δημοτική σύμβουλος Αθηνών Βάσια Τριφύλλη αντιπροσωπεύοντας το δήμαρχο Αθηνών και αντιπρόσωποι πολλών ακόμα φορέων του μαζικού κινήματος, όπως η ΕΕΔΥΕ, η ΕΕΔΔΑ, το ΕΣΥΝ, συνδικάτα κτλ.

Μεταξύ άλλων, χαιρετισμό απηύθυναν η Καίτη Φειδάκη, μέλος της Διατμηματικής Επιτροπής για την Ισοτιμία και τη Χειραφέτηση του ΚΚΕ, και η Βίκυ Αράπη - Καραγιάννη, στέλεχος του ΔΗΚΚΙ.

Ενδιαφέρον είχε το ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε για τη δράση της Ομοσπονδίας το τελευταίο τρίχρονο, όπως και η έκθεση που διοργανώνεται στο χώρο του συνεδρίου με έργα τέχνης που θα κληρωθούν σε λαχειοφόρο αγορά, για την οικονομική ενίσχυση της Ομοσπονδίας.

Η χτεσινή πρώτη μέρα των εργασιών ολοκληρώθηκε με τη σεμνή εκδήλωση κατά την οποία, στο πρόσωπο δύο μαχητριών του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, της Γιάννας Τρικαλινού και της Χρυσούλας Γκόγκογλου, τιμήθηκαν όλες οι αγωνίστριες που πάλεψαν και παλεύουν για την πραγματική γυναικεία χειραφέτηση. Το συνέδριο συνεχίζεται σήμερα και ολοκληρώνεται την Κυριακή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ