Τετάρτη 19 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΔΕΗ
Ενα το κρατούμενο οι νέες ανατιμήσεις

Απλά, εξετάζουν το ποσοστό αύξησης που θα επιβάλουν με πρόσχημα τη ρήτρα καυσίμου

Το «σίριαλ» κυβέρνησης και ΔΕΗ για τις ανατιμήσεις των τιμολογίων συνεχίστηκε χτες με διαρροές του επιχειρησιακού σχεδίου που εμφάνιζαν τη διοίκηση της ΔΕΗ περισσότερο «διαλλακτική» απέναντι στις αυξήσεις που αξιώνει, και την κυβέρνηση να υποστηρίζει ότι μόνο η ρήτρα καυσίμων θα επιβληθεί στα τιμολόγια το 2009, λες και κάνει χάρη στους εργαζόμενους! Το σίγουρο είναι ότι από το Γενάρη θα επιβληθεί μια ακόμα σημαντική αύξηση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, που η ΔΕΗ την εκτιμά άνω του 5% και η οποία θα προστεθεί στο μπαράζ των πρόσφατων ανατιμήσεων. Παρ' όλα αυτά, δεν έλειψαν χτες δημοσιεύματα που μιλούσαν για «στροφή» της ΔΕΗ...

Το Επιχειρησιακό Σχέδιο της ΔΕΗ για την εξαετία 2009-2014 παρουσιάστηκε χτες στους αναλυτές και αύριο θα δοθεί στη δημοσιότητα. Εκτός των σεναρίων για τις ανατιμήσεις, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι περιλαμβάνει σκληρά μέτρα εξοικονόμησης κόστους που θα πλήξουν άμεσα τα συμφέροντα των εργαζομένων, νέων και παλιών, στην επιχείρηση. Παράλληλα, αφορά ένα τεράστιο επενδυτικό σχέδιο που στοχεύει να αυξήσει σημαντικά την κερδοφορία της ΔΕΗ και να την εξαπλώσει στα Βαλκάνια. Σύμφωνα με τα νεότερα σενάρια, η ΔΕΗ ίσως και να «περιοριστεί» σε αυξήσεις με βάση τον πληθωρισμό κάθε έτους συν 5% για όλη την εξαετία. Ο Χ. Φώλιας δήλωσε χτες ότι το 2009 η μόνη αύξηση θα είναι αυτή της ρήτρας καυσίμων η οποία «θα δούμε πόση είναι».

«Μην το αποτολμήσετε» τονίζει σε επιστολή της προς τον υπουργό Ανάπτυξης Χ. Φώλια, η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Πειραιά, αναφερόμενη στις ανατιμήσεις που ζητά η ΔΕΗ και σημειώνει ότι «το φως πρέπει να παρέχεται με συμβολική τιμή και όχι με εξοντωτικά μέτρα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ