Πέμπτη 20 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΣΚΕΨΕΙΣ ΙΔΕΕΣ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Αγαπητέ «Ρ»

Λεφτά για τους εργάτες

Λεωνίδας Ασημακόπουλος. Τα 28 δισ. ευρώ να τα δώσει η κυβέρνηση στους μισθωτούς, στους συνταξιούχους και στους ανέργους, αυξάνοντας κατά 35% το εισόδημά τους. Ετσι θα αποκτήσουν τη δυνατότητα να αγοράζουν αγαθά που χρειάζονται και μ' αυτόν τον τρόπο θα αναζωογονηθεί και η αγορά. Αν επιμείνουν να τα δώσουν στους τοκογλύφους - τράπεζες και άλλους κεφαλαιοκράτες, απλώς θα πνίξουν πιο σφιχτά τους καταχρεωμένους εργαζόμενους - καταναλωτές. Οι τραπεζίτες έχουν κέρδη αμύθητα και λεφτά δε χρειάζονται. Ενίσχυση χρειάζονται οι φτωχοί εργαζόμενοι, ο φτωχός κόσμος έχει ανάγκη από υποστήριξη. Και η ενίσχυση των τραπεζών δεν είναι ενίσχυση των εργαζομένων, ας κόψουν το παραμύθι όσοι στηρίζουν την τραπεζική ενίσχυση στο όνομα της οικονομικής κρίσης.

Σουλτανικό χαράτσι

Γ. Νικολαίδης. Τα 28 δισ. ευρώ η κυβέρνηση τα κλέβει απ' τον ελληνικό λαό και τα χαρίζει στις τράπεζες. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί στο 11,4% του ακαθάριστου εθνικού προϊόντος (ΑΕΠ). Ξεπερνά και το σουλτανικό «χαράτσι της δεκάτης (10%)» και το επιβάλλει στον ελληνικό λαό αλλά και οι άλλες κυβερνήσεις των Βρυξελλών στους άλλους λαούς της Ευρώπης. Ο σύγχρονος σουλτάνος είναι η Ευρωπαϊκή Ενωση, μαζί με τις κυβερνήσεις και το τραπεζικό - καπιταλιστικό σύστημα.

Αστική δημοκρατία

Σαράντης Πιτσάς. Το έργο με τις καπιταλιστικές μεταρρυθμίσεις παίζεται, εδώ και πολλά χρόνια, σε δύο θέατρα από τα δύο κόμματα εξουσίας, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Πρωταγωνιστές είναι οι δύο αρχηγοί και οι παραστάσεις τους, ως συνήθως, παίζονται πριν τις εκλογές στις πλατείες και στα τηλεοπτικά παράθυρα, με το ίδιο ευχάριστο σενάριο, την παροχολογία με τις υποσχέσεις! Και για το ποιο θέατρο θα κερδίσει μεγαλύτερη εκλογική πελατεία, και οι δύο αρχηγοί επιστρατεύουν τα επιτελεία τους, ψυχολόγους, επικοινωνιολόγους, νομικούς συμβούλους και όλοι μαζί αρχίζουν το... δούλεμα, δημοκρατικότητα! Να λένε τα πιο όμορφα ψέματα που να μη φαίνονται πως είναι ψέματα, για να πείθουν. Να κάνουν κόσμο να πέφτει στην παγίδα και να πιστεύει πως, τάχα, έρχονται καλύτερες μέρες για να κλέψουν την ψήφο τους για να ακολουθήσει το μεγάλο φαγοπότι (ακρίβεια, ανεργία, μίζες, απάτες και άλλα τέτοια). Αυτή είναι η (αστική) δημοκρατία τους!!!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ