Πέμπτη 20 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ
Να μην πληρώσουν οι σπουδαστές το «μάρμαρο» της κρίσης

Το ΙΕΚ «Le Monde» επισκέφτηκε χτες ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και βουλευτής του ΚΚΕ

Από τη χτεσινή συζήτηση του Γ. Πρωτούλη με τους σπουδαστές στο ΙΕΚ «Le Monde»
Από τη χτεσινή συζήτηση του Γ. Πρωτούλη με τους σπουδαστές στο ΙΕΚ «Le Monde»
Με τους σπουδαστές στο ΙΕΚ «Le Monde» κουβέντιασε χτες ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Πρωτούλης, κατά τη διάρκεια περιοδείας του στη σχολή. Ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, μίλησε με τους σπουδαστές για την κρίση και τους κάλεσε να μην κάνουν καμία θυσία για την πλουτοκρατία, να οργανωθούν στα εργατικά σωματεία και στο σύλλογο σπουδαστών και να διεκδικήσουν με βάση τις δικές τους πραγματικές ανάγκες. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, οι σπουδαστές του ΙΕΚ άκουσαν τον Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ και εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για τη στάση που πρέπει να κρατήσουν σήμερα, ενώ κατέθεσαν και τις αγωνίες τους για το εργασιακό τους μέλλον. Αλλωστε, οι σπουδαστές σε ΙΕΚ τουριστικών επαγγελμάτων έχουν εμπειρία από δουλειά με επαχθείς όρους, καθώς στην πρακτική τους εργάζονται για μια σεζόν, 10 και 12 ώρες την ημέρα και πληρώνονται περίπου... 300 ευρώ.

Οπως δήλωσε ο Γιάννης Πρωτούλης κατά την περιοδεία, «σε αυτήν εδώ τη σχολή - όπως και σε άλλες τέτοιου είδους σχολές - οι σπουδαστές, που κατά κύριο λόγο είναι παιδιά της εργατικής τάξης, παιδιά των ανθρώπων του μόχθου, πληρώνουν χιλιάδες ευρώ για να μάθουν μια ειδικότητα, να μάθουν ένα επάγγελμα, κατά κύριο λόγο μάγειρες, ζαχαροπλάστες, σεφ, υπάλληλοι στις τουριστικές επιχειρήσεις μετέπειτα, πράγμα που θα έπρεπε να γίνεται μέσα από τη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση, μέσα από επαγγελματικές σχολές υψηλού επιπέδου. Αυτό είναι το ένα ζήτημα που ήρθαμε να αναδείξουμε. Καλέσαμε και τους σπουδαστές να οργανωθούν στα σωματεία τους, να μην ανεχθούν να πληρώσουν οι ίδιοι το "μάρμαρο" της κρίσης. Μας ενημέρωσαν άλλωστε και οι σπουδαστές ότι έχουν αρχίσει τα καλέσματα της εργοδοσίας για να γίνουν πιο φτηνοί, να δουλεύουν περισσότερες ώρες, να κάνουν "σκόντο" στα δικαιώματά τους για να βγουν οι ξενοδόχοι από την κρίση. Καμία θυσία για την πλουτοκρατία. Καλούμε τους σπουδαστές να δώσουν μαζικό "παρών" στα συλλαλητήρια της επόμενης βδομάδας, στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, που είναι προετοιμασία για την απεργία στις 10 Δεκέμβρη».

Ακόμα, ο Γ. Πρωτούλης συναντήθηκε με τη διεύθυνση της σχολής όπου παρουσίασε τις θέσεις του Κόμματος για την κρίση, τις διεθνείς και εγχώριες εξελίξεις, ενώ ενημέρωσε και για τη δραστηριότητα του Κόμματος για το γιορτασμό των 90 χρόνων του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ