Τετάρτη 26 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΕΚ ΠΕΙΡΑΙΑ: Με αίτημα των συνδικαλιστών της συμβιβασμένης πλειοψηφίας στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά, αυτών που στις 14 Νοέμβρη διέλυσαν το έκτακτο συνέδριο του Κέντρου, που οι ίδιοι είχαν δρομολογήσει επειδή δεν πέτυχε το σχέδιό τους για πρωτοφανή νοθεία, αναβλήθηκε χτες η εκδίκαση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων στο Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά, που έχουν καταθέσει 4 ταξικά σωματεία κατά των νόθων αντιπροσώπων του ΕΚΠ. Αιτία του αιτήματος των συμβιβασμένων για αναβολή ήταν η σύνθεση του δικαστηρίου. Πρόεδρος ήταν η ίδια δικαστής, που, κάτω από την κραυγαλέα νοθεία, είχε αποδεχτεί την έκδοση προσωρινής διαταγής, που προέβλεπε να μη μετέχουν στο συνέδριο αντιπρόσωποι 6 σωματείων.

ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ: Για δεύτερη συνεχόμενη μέρα χθες το πολυκατάστημα «ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ» στην Καλαμάτα έμεινε κλειστό, από τις 6 το απόγευμα, στο πλαίσιο της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων των εργαζομένων με ευθύνη του ταξικού Σωματείου Υπαλλήλων Ιδιωτικού Τομέα, μετά τις 9 απολύσεις, μεταξύ αυτών και του προέδρου του σωματείου Αγγελου Καλογερόπουλου. Με πανό που αναρτήθηκε στην κεντρική είσοδο του πολυκαταστήματος και έγραφε «Οχι στις απολύσεις, μόνιμη σταθερή δουλειά», οι εργαζόμενοι απαιτούν την άμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων και τη μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ: Συνάντηση πραγματοποιήθηκε προχθές μεταξύ του προέδρου του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ) και του ΔΣ του Συνδέσμου Συνταξιούχων Πολιτικών Δημοσίων Υπαλλήλων Αθήνας, για την αδυναμία του ΤΠΔΥ να καταβάλει το εφάπαξ, απαιτώντας την άμεση εξεύρεση λύσης, που δε θα επιβαρύνει τους εργαζόμενους. Ο Σύνδεσμος καλεί στο αυριανό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ.

ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΟΑ: Την κήρυξη 24ωρης απεργίας την ερχόμενη Δευτέρα αποφάσισαν σε γενική τους συνέλευση οι πτυχιούχοι τεχνικοί αεροπλάνων της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» (ΟΑ). Κύριο αίτημα των εργαζομένων, είναι η απόδοση ευθυνών στους υπευθύνους της ενοικίασης αμφίβολης αξιοπιστίας αεροσκαφών που ζημίωσαν την εταιρεία.

ΦΛΟΓΑ: Εορταγορά στο κτίριο του Πολιτισμικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων, Ακαδημίας 50, (Αίθουσα Ιακωβίδη, στον πρώτο όροφο) το Σάββατο 29 Νοέμβρη 10 π.μ. - 9 μ.μ. και την Κυριακή, 30 Νοέμβρη, 10 π.μ. - 6 μ.μ. διοργανώνουν οι γονείς και οι φίλοι της «Φλόγας». Ολα τα έσοδα θα διατεθούν για τη λειτουργία του «Σπιτιού των παιδιών της Φλόγας», στο οποίο φιλοξενούνται παιδιά απ' όλη την Ελλάδα μαζί με τους γονείς τους, για όσο διάστημα υποβάλλονται σε θεραπεία στα ογκολογικά τμήματα των παιδιατρικών νοσοκομείων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ