Παρασκευή 28 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
Διεκδικεί τη μετεγκατάσταση των δικαστηρίων

Την ανάγκη να υπάρξει ένα δικαστικό μέγαρο στον Πειραιά που θα τηρεί όλες τις προϋποθέσεις, προέβαλε, ακόμα μια φορά χτες, ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τους Σ. Μπάγια, πρόεδρο της Ενωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, Γ. Μανωλίδη, γγ της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και Δ. Χατζίνα, πρόεδρο Δικαστικών Υπαλλήλων Πειραιά. Η πρόταση του ΔΣΠ είναι το κτίριο να γίνει στο χώρο της «ΧΡΩΠΕΙ».

Ο Δικηγορικός Σύλλογος επισημαίνει πως πριν από 19 χρόνια η πολιτεία είχε αναγνωρίσει την ανάγκη μετεγκατάστασης των Δικαστικών Υπηρεσιών. Το 2001 συστήθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης, Επιτροπή Εξεύρεσης Χώρου και επιλέχτηκαν ως καταλληλότερος τα υπάρχοντα διατηρητέα και παραδοσιακά βιομηχανικά κτίρια της πρώην ΧΡΩΠΕΙ. Ο χώρος ανήκει στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκου (ΕΟΦ) και για να μετεγκατασταθούν σε αυτόν τα Δικαστήρια και άλλες Υπηρεσίες, πρέπει ή να απαλλοτριωθεί ο χώρος ή να αγοραστεί από το ελληνικό Δημόσιο ή να ανταλλαγεί με άλλο ακίνητο του Ελληνικού Δημοσίου.

Λίγες μέρες πριν από τις εκλογές του 2004, η σχετική απόφαση για το χαρακτηρισμό του χώρου και τη μετεγκατάσταση των Δικαστηρίων περιελήφθη σε νόμο. Από τότε όχι μόνο δεν έχει γίνει τίποτα, αλλά, τώρα, ο υπουργός επικαλείται ότι το κόστος των 75 εκατ. ευρώ που ζητεί ο ΕΟΦ για την πώληση των κτιρίων είναι πέραν των δυνατοτήτων του προϋπολογισμού του υπουργείου.

Στο μεταξύ, χτες η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, επτά χρόνια μετά τη σύσταση Επιτροπής Εξεύρεσης Χώρου από την τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, προχώρησε στη ...σύσταση «Επιτροπής προς διεύρυνση των υφιστάμενων προτάσεων»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ