Τετάρτη 3 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗΣ ΚΣ
Στην απεργία το αγωνιστικό ραντεβού

Η απεργία της 10ης Δεκέμβρη σημαίνει αγωνιστικό σάλπισμα και για φοιτητές - σπουδαστές που έχουν απέναντί τους την πολιτική ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - κεφαλαίου, την πολιτική που από τη μια επιδιώκει να μετακυλήσει τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων και, ταυτόχρονα, στα μέτρα θωράκισης του κεφαλαίου που παίρνει, φροντίζει να του εξασφαλίσει ως αγορά προς κερδοσκοπία ολόκληρη την ανώτατη εκπαίδευση και να τσακίσει τα δικαιώματα των αποφοίτων - αυριανών εργαζομένων.

«Απειθαρχία στην προσπάθεια να μετακυλήσουν την κρίση του καπιταλισμού στις πλάτες μας και των οικογενειών μας. Οι γονείς μας, οι εργαζόμενοι, έχουν πληρώσει για τα κέρδη τους. Δε θα πληρώσουν για την κρίση τους. Ανυπακοή στις σειρήνες που θέλουν να τρομοκρατήσουν, να φέρουν μια νέα "εργασιακή ειρήνη", που λένε "τα κεφάλια μέσα", "μη διεκδικείτε"», είναι το αγωνιστικό κάλεσμα της ΠΚΣ προς φοιτητές και σπουδαστές μπροστά στην απεργία στις 10 Δεκέμβρη.

Η ΠΚΣ καλεί φοιτητές και σπουδαστές να διαδηλώσουν «με βάση αιτήματα και αγώνες που απαντάνε σήμερα στο κύριο: Να πληρώσει την κρίση η πλουτοκρατία!». Και σημειώνει: «Η ΓΣΕΕ, σε συνθήκες που δεν υπήρχε κρίση, τα παρέδωσε όλα στους εργοδότες, υπογράφοντας μαζί τους αυξήσεις κάτω από 1 ευρώ. Τρίτος δρόμος δεν υπάρχει. Εχουμε ξανακούσει σε προηγούμενες απεργίες για δήθεν "ανεξάρτητα" και "αυτόνομα" τα οποία κατέληγαν πάντα μαζί με τη ΓΣΕΕ. Οσοι κλίνουν σε όλες τις πτώσεις την "ενότητα", θέλουν να ενωθούν όλες οι συμβιβασμένες ηγεσίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων (ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΟΛΜΕ, ΔΟΕ). Αυτή είναι η δική τους ενότητα. Ομως από την άλλη είναι η ενότητα των φοιτητών, ιδίως των παιδιών των λαϊκών οικογενειών, με τους εργάτες». Γι' αυτό και η ΠΚΣ καλεί τους φοιτητές να συμμετέχουν στα συλλαλητήρια με το ΠΑΜΕ και στην περιφρούρηση της απεργίας με τις ταξικές δυνάμεις, να απαιτήσουν με βάση τις σύγχρονες ανάγκες του λαού και της νεολαίας, τα δικαιώματά τους στη μόρφωση και τη δουλειά.

Συνεχίζεται η προσπάθεια «καπελώματος»

Τη συνέχεια της προσπάθειας της ΕΑΑΚ και του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ να καπελώσουν τους φοιτητικούς συλλόγους και να εκφυλίσουν τις συλλογικές διαδικασίες του κινήματος, καταγγέλλει η ΠΚΣ στην Πάτρα.

«Τη στιγμή που ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και από κοντά ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ αγωνιούν για το πώς θα σωθεί ο καπιταλισμός, πώς η αστική τάξη θα ξεπεράσει την κρίση της (...) και προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν επιδιώκοντας οι εργαζόμενοι να δεχτούν τα βάρη της κρίσης στην πλάτη τους (...) υπάρχουν δυνάμεις που θέλουν να μην πάρουν χαμπάρι οι φοιτητές για τα σχέδια διάσωσης του συστήματος», καταγγέλλει η ΠΚΣ, αναφερόμενη στο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και την ΕΑΑΚ.

Κι εξηγεί ότι μετά την προσπάθειά τους να καπελώσουν τους φοιτητές εμφανιζόμενοι ως εκπρόσωποί τους στην ΠΟΣΔΕΠ... τώρα βαφτίζουν «Γενικές Συνελεύσεις» μαζέματα των 30 και 40 ατόμων προσπαθώντας να αποσπάσουν «αποφάσεις - σφραγίδα» για το συλλαλητήριο που έχουν συναποφασίσει οι ηγεσίες τους.

Αυτό έγινε στην Ιατρική της Πάτρας, καθώς και στους Μηχανολόγους όπου «με 40 άτομα, ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και ΕΑΑΚ ήθελαν να κάνουν Γενική Συνέλευση. Οταν μέλος της Πανσπουδαστικής ΚΣ κάλεσε Διοικητικό Συμβούλιο γιατί δεν υπήρχε απαρτία, μέλη της ΕΑΑΚ προχώρησαν σε τραμπουκισμούς. Τελικά, έμειναν 30 νοματαίοι για να αυτοβαφτιστούν "Συνέλευση"», καταγγέλλει η ΠΚΣ, δείχνοντας ότι για άλλη μια φορά: «Οι παρατάξεις των ΕΑΑΚ και του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ "αποφασίζουν" μεταξύ κάποιων στελεχών τους, σε κλειστές συνεδριάσεις μακριά από τους φοιτητές, τις δικές τους ημερομηνίες, μορφές κλπ. και τις προβάλλουν ως αποφάσεις των φοιτητών. Ετσι θέλουν και αποφάσεις Συλλόγων - σφραγίδες για να προωθήσουν τους σχεδιασμούς τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ