Τετάρτη 3 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
1o ΛΥΚΕΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Σε αναζήτηση «χορηγών»!

Αποβολή του αντιπροέδρου του 15μελούς Μαθητικού Συμβουλίου και μέλους της ΚΝΕ, μία μέρα μετά τη δίωρη αποχή των μαθητών

Δεν πειράζει που δεν εκπληρώνει η κυβέρνηση τις υποχρεώσεις της απέναντι στα σχολεία, αρκεί να υπάρχουν καλοί χορηγοί. Διαφωνείτε; Αποβάλλεστε!

Ετσι, λιτά, μπορεί να περιγραφεί η κατάσταση στο 1ο Λύκειο Τρικάλων, όπου η χορηγία επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στο νομό, με 7.000 ευρώ για τη δημιουργία βιβλιοθήκης, συνάντησε τις δημόσιες ευχαριστίες του διευθυντή του σχολείου, ο οποίος μέσα από σχετικό δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας κάλεσε και άλλους να μιμηθούν αυτήν την πράξη.

Διαφορετική γνώμη, όμως, έχουν οι μαθητές, που εκτιμούν ότι απέναντι στην εσκεμμένη και αναμφισβήτητη υποχρηματοδότηση της εκπαίδευσης από το κράτος, οι κυβερνήσεις της ΝΔ σήμερα, όσο και του ΠΑΣΟΚ παλιότερα, «κλείνουν το μάτι» στα σχολεία, προκειμένου οι Διευθύνσεις τους να απευθύνονται σε διαφόρων ειδών χορηγούς, έτσι που να εξασφαλίζεται η «ανταποδοτική» λειτουργία των σχολείων.

Οι μαθητές με μια εμπεριστατωμένη απόφαση του 15μελούς είπαν «έξω οι επιχειρήσεις από τα σχολεία» και «απάντησαν» με πετυχημένη δίωρη αποχή από τα μαθήματά τους προχθές.

Την επόμενη μέρα, δηλαδή χτες, ο λυκειάρχης απέβαλε τον αντιπρόεδρο του 15μελούς, που είναι και μέλος της ΚΝΕ. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του ο «Ρ», είπε ότι «κανείς μαθητής δεν ελέγχθηκε σε σχέση με τη διαφωνία του για τη χορηγία», και στο ερώτημα εάν έγινε η αποβολή και γιατί, απάντησε ότι «αυτό δεν αφορά την εφημερίδα σας», υποστηρίζοντας ότι είναι θέμα του σχολείου, του μαθητή και των γονιών του.

Ανακοίνωση - καταγγελία σχετικά με την εισβολή «χορηγών» στα σχολεία εξέδωσε η ΟΒ 1ου Ενιαίου Λυκείου Τρικάλων της ΚΝΕ, όπου υπογραμμίζει: «Οταν οι παρεμβάσεις του κεφαλαίου βαφτίζονται καινοτόμες, όταν η αρχαία σκουριά μεταμφιέζεται σε πρόοδο, εμείς οι μαθητές δεν πρέπει να εφησυχάζουμε. Το σχολείο που μας προωθούν δε σχεδιάστηκε για λογαριασμό μας, αλλά για να αυξήσουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες τα κέρδη τους. Είμαστε παιδιά από λαϊκές οικογένειες. Δεν ανεχόμαστε να κερδοσκοπούν με υποθήκη το μέλλον μας. Δεν ανεχόμαστε κυβέρνηση και ΕΕ να χαρίζουν 28 δισ. ευρώ στους τραπεζίτες και τα σχολεία μας να γίνονται φτωχότεροι συγγενείς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ