Πέμπτη 4 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Διπλή επιτυχία

Με νίκες άνοιξαν την αυλαία του Β' γύρου της φάσης των ομίλων στην Ευρωλίγκα Ολυμπιακός και Πανιώνιος. Το αποτέλεσμα ωστόσο που ξεχωρίζει είναι η νίκη του Πανιωνίου με 68-66 επί της Ρεάλ Μαδρίτης στο Ελληνικό, που αυξάνει τις ελπίδες πρόκρισης στον επόμενο γύρο. Το παιχνίδι ήταν συναρπαστικό, με την ελληνική ομάδα να προηγείται μέχρι και 26 πόντους στην τρίτη περίοδο (55-29), αλλά στη συνέχεια να εγκλωβίζεται στη ζώνη των Μαδριλένων και το παιχνίδι να γίνεται ντέρμπι στα τελευταία λεπτά (64-64 2' πριν το φινάλε). Ωστόσο οι Νεοσμυρνιώτες χάρις σε ένα καλάθι του Μάιλς 1'' πριν την κόρνα της λήξης και αφού στα προηγούμενα 5'' χρειάστηκαν αρκετή δόση τύχης, όταν οι παίκτες της Ρεάλ επιχείρησαν τρία διαδοχικά τρίποντα, κέρδισαν τα ισάριθμα επιθετικά ριμπάουντ.

Αντίθετα, πιο εύκολα εξελίχθηκαν τα πράγματα για τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, που όταν ξεπέρασε τις δυσκολίες του πρώτου δεκάλεπτου, έκανε... προπόνηση απέναντι στην Αβελίνο, την οποία νίκησε με 91-66.

  • Στο Κάουνας θα αγωνιστεί σήμερα ο Παναθηναϊκός, όπου θα αντιμετωπίσει τη Ζαλγκίρις με στόχο τη νίκη που θα τον διατηρήσει στην κορυφή του ομίλου. Παρά την άσχημη αγωνιστική εικόνα της λιθουανικής ομάδας φέτος, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς ζήτησε την προσοχή των παικτών του, καθώς, όπως επισήμανε, το παιχνίδι κρύβει παγίδες.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ