Παρασκευή 13 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
Ανεξάρτητο κράτος με όποια θυσία

Συνάντηση  αντιπροσωπείας του ΚΚΕ με επικεφαλής την  ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος Αλέκα Παπαρήγα , με τον πρέσβη της Παλαιστινιακής Αρχής στην Ελλάδα Αμπντάλα Αμπντάλα

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και ο Ηλίας Λέγγερης, μέλος της ΚΕ του Κόμματος, συναντήθηκαν προχτές στην έδρα της ΚΕ στον Περισσό με τον πρέσβη της Παλαιστινιακής Αρχής στην Ελλάδα Αμπντάλα Αμπντάλα.

Ο πρέσβης ενημέρωσε για τη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται από την επιθετικότητα και την ένοπλη καταστολή των ισραηλινών δυνάμεων κατά του παλαιστινιακού λαού και για τα γεγονότα, τα οποία οδήγησαν στην έναρξη μιας δεύτερης Ιντιφάντα. Οπως τόνισε ο πρέσβης, η απόκτηση παλαιστινιακού ανεξάρτητου κράτους είναι ένα αίτημα από το οποίο ποτέ δεν πρόκειται να παραιτηθεί ο παλαιστινιακός λαός, όσες θυσίες κι αν χρειαστούν. Η κυβέρνηση του Ισραήλ, παρά τις συμφωνίες και τις αποφάσεις του ΟΗΕ, αρνείται να το αποδεχτεί και προβαίνει σε προκλητικές ενέργειες, όπως αυτή της επίσκεψης του Σαρόν στο Ιερό Τέμενος, καθώς και στη χρησιμοποίηση ανοιχτής, απροκάλυπτης βίας σκοτώνοντας άοπλους διαδηλωτές και παιδιά.

Ο πρέσβης μετέφερε τον προσωπικό χαιρετισμό του Προέδρου Γιασέρ Αραφάτ προς την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και προς το ΚΚΕ για την πολύμορφη συμπαράσταση που εκδήλωσε από την πρώτη στιγμή προς τον παλαιστινιακό λαό και την υποστήριξη του δίκαιου αγώνα του, καθώς και για την αποφασιστική καταδίκη της επιθετικότητας των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής.

Η Αλέκα Παπαρήγα αναφέρθηκε στις ενέργειες του ΚΚΕ με την εκδήλωση των πρώτων γεγονότων και στην ανάγκη να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο το κίνημα αλληλεγγύης και συμπαράστασης του ελληνικού λαού προς το δίκαιο αγώνα των Παλαιστινίων για την απόκτηση του δικού τους ανεξάρτητου κράτους.

Στα πλαίσια αυτά, προγραμματίζεται μέσα στον Οκτώβρη και η επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΚΚΕ με επικεφαλής την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στην Παλαιστίνη και στο Ισραήλ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ