Πέμπτη 23 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ομηροι δουλεμπόρων

Σε ένα ημιυπόγειο διαμέρισμα του Πειραιά κρατούνταν έντεκα λαθρομετανάστες από το Μπαγκλαντές και τρεις από το Πακιστάν.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι αλλοδαποί είχαν έρθει στην Ελλάδα παράνομα μαζί με άλλα 20 άτομα πριν από είκοσι μέρες από τον Εβρο. Στη συνέχεια, με φορτηγό που οδηγούσε Ελληνας ήρθαν στην Αθήνα και μεταφέρθηκαν στο ημιυπόγειο διαμέρισμα του Πειραιά (Δράμας 6Α). Για τη μεταφορά τους από την Τουρκία στη χώρα μας, μεσολάβησαν οι Μπαγκλαντέζοι Μοχάμεντ Ντελοβάρ και Σαρντέρ Τάρα, που πήραν 1.000 έως 1.800 δολάρια από τον καθένα, μέρος των οποίων είχαν παραλάβει πριν, ενώ τα υπόλοιπα θα τα έπαιρναν με την είσοδό τους στην Ελλάδα.

Οταν ήρθαν στην Αθήνα, όσοι έδωσαν χρήματα αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ οι υπόλοιποι παρέμειναν έγκλειστοι στο διαμέρισμα, φρουρούμενοι από τους Καν Κασίμ και Χαν Σιντ, υπηκόους Πακιστάν. Θα έμεναν ελεύθεροι μόνο όσοι έδιναν τα χρήματα που είχαν συμφωνήσει. Τα χρήματα για ορισμένους από αυτούς τα έδωσαν συγγενικά τους πρόσωπα στο Μπαγκλαντές ή στο Πακιστάν.

Προχτές αστυνομικοί συνέλαβαν το Καν Κασίμ, ενώ οι άλλοι δουλέμποροι αναζητούνται. Σε βάρος των υπόλοιπων αλλοδαπών σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ