Πέμπτη 23 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
Εργο ζωτικής σημασίας για την περιοχή

Καταγγελία της ΝΕ Πρέβεζας του ΚΚΕ

Το «πάγωμα» της χρηματοδότησης του έργου επέκτασης του Νομαρχιακού Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας από τον περιφερειάρχη Ηπείρου καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΚΚΕ στην Πρέβεζα. «Θεωρούμε, τονίζει σε ανακοίνωσή της, ότι το έργο επέκτασης του νοσοκομείου είναι ένα έργο ζωτικής σημασίας για το νομό μας. Η πραγματοποίησή του θα αναβαθμίσει την παρεχόμενη υγειονομική περίθαλψη, που για χρόνια τώρα επαφίεται από τις γαλαζοπράσινες κυβερνητικές πολιτικές στον "πατριωτισμό" των γιατρών και του προσωπικού του νοσοκομείου». Τεράστια ευθύνη για την καθυστέρηση υλοποίησης του έργου, αναφέρεται στην ανακοίνωση, φέρει ο πρόεδρος και το ΔΣ του νοσοκομείου, οι οποίοι εδώ και μια πενταετία με τους χειρισμούς τους και τις επιλογές τους, συνέτειναν στο να χαθεί πολύτιμος χρόνος και η νέα πτέρυγα του νοσοκομείου να μην έχει κτιστεί ακόμα.

Οσον αφορά την απόφαση του περιφερειάρχη για σταμάτημα της χρηματοδότησης, «η ενέργεια αυτή, τονίζεται στην ανακοίνωση, γεννά πολλά ερωτηματικά και υποψίες για τους λόγους που το έργο παγώνει, ειδικά όταν οι δηλώσεις του κ. Καλουδιώτη, ότι αν "... οι διαδικασίες δημοπράτησης του έργου αποδειχτούν σύννομες, το έργο θα προχωρήσει κανονικά...", δε συνοδεύονται από συγκεκριμένες καταγγελίες για παρατυπίες. Γεγονός είναι ότι με ευθύνη του συγκεκριμένου προσώπου οι κάτοικοι του Νομού Πρέβεζας θα πρέπει να περιμένουν - άγνωστο πόσο - την κατασκευή της νέας πτέρυγας του νοσοκομείου με όποιες επιπτώσεις μπορεί να έχει αυτό».

Η στάση του περιφερειάρχη, επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής, δικαιώνει τις θέσεις του Κόμματός μας για θέσπιση 3ου Βαθμού Αυτοδιοίκησης, έτσι ώστε να δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες να επιλέγουν οι ίδιοι την Περιφερειακή Αρχή και να μην αφήνονται στο έλεος του κάθε «υπαλληλίσκου» που η κυβέρνηση έχρισε περιφερειάρχη.

Τέλος η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΚΚΕ καλεί τους τοπικούς φορείς και το λαό της Πρέβεζας να δραστηριοποιηθούν έτσι ώστε να δημιουργηθεί η ανάλογη πίεση προς όλους αυτούς που για μικροκομματικά ή προσωπικά οφέλη καθυστερούν ένα τόσο σημαντικό για τους κατοίκους του νομού έργο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ