Τετάρτη 10 Δεκέμβρη 2008 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στο κενό η προβοκάτσια της ΓΣΕΕ. Ολοι στην Ομόνοια!

Με πρόσχημα τις παραινέσεις Καραμανλή, η συνδικαλιστική πλειοψηφία προσπάθησε να παρουσιάσει σαν κοινή την προσυγκέντρωση που διοργανώνει σήμερα

Με πρόσχημα την επιστολή του πρωθυπουργού προς τις ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ με την οποία τους ζητούσε να ματαιώσουν την απεργιακή τους συγκέντρωση, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, αφού κατέθεσε προς τον πρωθυπουργό διαπιστευτήρια νομιμοφροσύνης, λέγοντας ότι έγκαιρα και με δική της πρωτοβουλία μετέφερε προχτές τη σημερινή συγκέντρωση στη Βουλή, αντί του Πεδίου του Αρεως, προσπάθησε να στήσει άλλη μια προβοκάτσια σε βάρος του ταξικού κινήματος.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ επιχειρεί να αξιοποιήσει χτεσινή σύσκεψη των επικεφαλής των παρατάξεων μετά την επιστολή Καραμανλή, ισχυριζόμενη ψευδώς ότι αποφασίστηκε η διοργάνωση κοινής προσυγκέντρωσης στην πλατεία Κλαυθμώνος. Κι αυτό όταν είναι γνωστό σε όλους και από την πρώτη στιγμή ότι το ΠΑΜΕ, σταθερά και χωρίς καμιά ταλάντευση, είναι πανέτοιμο για τη σημερινή πανεργατική απεργιακή συγκέντρωση στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Ομόνοιας. Η συνειδητή προβοκάτσια της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ φανερώνει τον πραγματικό της φόβο ότι και η σημερινή της συγκέντρωση θα είναι φιάσκο.

Απαντώντας στην προβοκάτσια, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή της σημειώνει: «Ο προβοκατόρικος τρόπος που χρησιμοποιεί η ΓΣΕΕ για να παρεμποδίσει τη μαζική προσέλευση των εργαζομένων στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ δε θα περάσει. Το ΠΑΜΕ δεν έχει καμία σχέση με την προσυγκέντρωση και τη συγκέντρωση των ηγεσιών της υποταγής. Το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη, τους εργατοϋπαλλήλους να δώσουν το αγωνιστικό τους "παρών" μαζικά και μαχητικά στις απεργιακές συγκεντρώσεις του στην Αθήνα, στην Ομόνοια στις 10.30 π.μ.»

Ταυτόχρονα, σχολιάζοντας την προσπάθεια του πρωθυπουργού να ματαιώσει τη συμμετοχή των απεργών στην κινητοποίηση σημειώνει: «Η ΕΓ του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να αγνοήσουν τις προσπάθειες της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού κατά της απεργίας και να συμμετέχουν καθολικά, μαχητικά περιφρουρώντας μαζικά το απεργιακό δικαίωμα. Η συμμετοχή στους αγώνες μαζί με το ΠΑΜΕ είναι σημαντικό, καθοριστικό στοιχείο για την υπεράσπιση και διεύρυνση των εργατικών συμφερόντων, των δημοκρατικών δικαιωμάτων κατά της εργοδοτικής πίεσης και της κρατικής καταστολής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ