Σάββατο 14 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Φωτ.

Στις 16 Σεπτέμβρη 2000 χάσαμε τον αγαπημένο μας ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΒΕΡΓΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης. Εμεινε συνεπής και αταλάντευτος αγωνιστής, ως το τέλος της ζωής του.

Στη μνήμη του προσφέρουμε στον καθημερινό σύντροφό του, το «Ριζοσπάστη» 20.000 δρχ.

Η σύζυγός του Σταυρούλα Βέργη.

Τα παιδιά του Βασιλική και `Ηλια.

  • Επίσης στη μνήμη του Παναγιώτη Βέργη, ο Βασίλης Πριονάς και η κόρη του Ελίνα προσφέρουν 10.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη».

* * *

Στη μνήμη της πολυαγαπημένης φίλης μας, σεμνής αγωνίστριας ΚΙΚΗΣ ΔΡΟΣΟΥ, προσφέρουμε 20.000 δρχ. για το 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ.

Δέσποινα και Βασιλική Μπαράτση

  • Στη μνήμη της αγωνίστριας Κικής Δρόσου, η Σεβαστή και ο Ηλίας πρόσφεραν 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

* * *

Ο Νίκος Αδάμ, Επίτιμος Πρόεδρος του Παραρτήματος Κηφισιάς της ΠΕΑΕΑ προσφέρει 30.000 δρχ. για το 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κηφισιάς, στη μνήμη των Ακροναυπλιωτών, που «έφυγαν» και μαζί τους ο φίλος του ΜΙΜΗΣ ΦΛΩΡΟΣ, ο οποίος «έφυγε» την 1η Αυγούστου 2000.

* * *

Φωτ.

Στις 28 Σεπτέμβρη 2000 έφυγε από κοντά μας η γυναίκα μου ΜΑΝΩΛΙΑ ΔΑΡΑΝΔΟΥΛΑΚΗ. Θάφτηκε στο Νεκροταφείο Χαλανδρίου.

Καλό σου ταξίδι πολυαγαπημένη μου συντρόφισσα. Δε θα ξεχαστούν ποτέ οι θυσίες που έκανες σε δικούς και φίλους, περαστικούς και για κάθε άνθρωπο που είχε ανάγκη. Πάλεψες την αρρώστια σου με αξιοπρέπεια και προσπαθούσες να μη στενοχωρήσεις συγγενείς και φίλους. Η σαραντάχρονη ζωή που περάσαμε μαζί έδειξε το μεγαλείο της ψυχής σου και την αγάπη σου στον άνθρωπο και στη φύση.

Στη μνήμη σου προσφέρω 20.000 δρχ. για το 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ και ευχαριστούμε τους συγγενείς και φίλους που μας συμπαραστάθηκαν στη μεγάλη δοκιμασία μας.

Ο σύντροφος της ζωής σου Ανδρέας Δαρανδουλάκης

* * *

Στη μνήμη των αδελφών μου ΦΩΤΗ ΤΣΟΥΜΑΝΗ, τον οποίο σκότωσαν Γερμανοί και συνεργάτες τους. ΓΙΩΡΓΗ ΤΣΟΥΜΑΝΗ ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν από 11 μήνες και του ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ - και οι τρεις αγωνίστηκαν για τα ιδανικά του ΚΚΕ -προσφέρω, μέσω ΚΟΒ «Αγ. Νικολάου» Αχαρνών 30.000 δρχ.

Ξανθή Τσουμάνη

* * *

Στη μνήμη των αγωνιστών ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΥΚΑΛΕΤΟΥ, ΓΙΑΝΝΗ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΚΩΣΤΑ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ από το Κλήμα Δωρίδας και του ΚΩΣΤΑ ΛΑΚΟΥΜΕΝΤΑ από το Μοναστηράκι Δωρίδας, οι οποίοι αφιέρωσαν όλη τη ζωή τους στον αγώνα για τη λευτεριά της πατρίδας, την ανεξαρτησία, τη δημοκρατία και το σοσιαλισμό, προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Βιβλίου, 50.000 δρχ. για το 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ.

Φρόσω Βαρβάκη - Στεφανίδου

Μενέλαος Στεφανίδης

* * *

Στη μνήμη των κομμουνιστών συνδικαλιστών στο σωματείο της πρώην ΕΑΣ, μελών του ΚΚΕ: ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΙΝΙΩΡΗ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΤΣΕΡΩΝΑΚΗ, ΤΑΣΟΥ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ, ΠΑΥΛΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗ, ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΑΡΑΒΑΝΤΙΝΟΥ, ΔΙΟΝΥΣΗ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΙΑΛΙΑ και ΝΙΚΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ, οι οποίοι έδωσαν αγώνες και θυσίες για την υπεράσπιση των δίκαιων προβλημάτων των εργαζομένων στην πρώην ΕΑΣ, αλλά και γενικά των εργαζομένων και για τους αγώνες αυτούς διώχτηκαν, απολύθηκαν από τη δουλιά τους και φυλακίστηκαν, υπερασπιστών της πολιτικής και των ιδανικών του ΚΚΕ, οι σύντροφοί τους συνταξιούχοι της πρώην ΕΑΣ προσφέρουν, μέσω της ΚΟΒ ΟΑΣΑ 100.000 δρχ. προς τιμήν του 16ου Συνεδρίου του ΚΚΕ.

* * *

Ο Φώτης Γεράσιμου Γρηγοράτος, αντιστασιακός, προσφέρει 50.000 δρχ. για το 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ, μέσω Αχτίδας Εργατοϋπαλλήλων της ΚΟΑ στη μνήμη των αδελφών του ΔΗΜΗΤΡΗ ο οποίος σκοτώθηκε το 1949 στη Σελλάτη Κεφαλονιάς καιΣΠΥΡΟΥ, ΕΠΟΝίτη, ο οποίος σκοτώθηκε στο Λεσίνι Αιτωλοακαρνανίας τον Ιούλη του 1944.

* * *

Ο Νίκος Μπουραζέλης πρόσφερε στο Παράρτημα Κυψέλης της ΠΕΑΕΑ 20.000 δρχ. στη μνήμη των συναγωνιστών του: ΜΑΝΩΛΗ ΣΕΡΓΑΚΗ, ΣΠΥΡΟΥ ΜΠΛΑΖΑΚΗ, ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΗΤΡΟΠΑΝΟΥ, ΛΕΥΤΕΡΗ ΠΟΥΛΙΟΥ, ΠΕΡΙΚΛΗ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, ΣΠΥΡΟΥ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΣΤΑΘΗ ΠΑΛΟΥΚΑ και ΛΙΤΣΑΣ ΚΩΣΤΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ