Παρασκευή 12 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΛΠ
Υπερδιπλασιασμός για τις ταξικές δυνάμεις

Η «Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα» κέρδισε δυο έδρες στο νέο ΔΣ. Πτώση για τις δυνάμεις του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού

Θεαματική άνοδο που ξεπέρασε τις προσδοκίες κατέγραψε η «Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Υπαλλήλων Λιμανιών» (ΔΕ), στις εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης στην Ενωση Τεχνικών και Χειριστών Υπαλλήλων ΟΛΠ. Οι τεχνικοί και οι χειριστές της ΟΛΠ ΑΕ, υπερδιπλασίασαν τις ψήφους και τα ποσοστά της ταξικής παράταξης, δίνοντάς της 2 έδρες στη διοίκηση, ενώ πριν δεν είχε καμία. Παράλληλα, μείωσαν τις δυνάμεις του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, αναδεικνύοντας τις θετικές διεργασίες που έχουν αρχίσει συνολικά ανάμεσα στους εργαζόμενους της ΟΛΠ ΑΕ. Οι εργαζόμενοι επιβράβευσαν τη συνεπή αγωνιστική στάση της παράταξης, δίνοντας απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ. Φάνηκε ακόμα η θετική πορεία συσπείρωσης των εργαζομένων γύρω από το πλαίσιο του ΠΑΜΕ.

Φέτος ψήφισαν 743 εργαζόμενοι (έγκυρα 730) από 690 που είχαν ψηφίσει στις εκλογές του 2005. Από αυτούς οι 122 έριξαν στην κάλπη το ψηφοδέλτιο της ΔΕ δίνοντάς της ποσοστό 16,71% και δύο έδρες στη διοίκηση. Στις προηγούμενες εκλογές η ΔΕ είχε πάρει 52 ψήφους, ποσοστό 7,5% και καμία έδρα. Η ΠΑΣΚ (ΠΑΣΚΕ) πήρε 330 ψήφους, ποσοστό 45,20% και 5 έδρες, από 338 ψήφους που είχε πάρει πριν και 6 έδρες που είχε. Η ΔΑΚΕ πήρε 150 ψήφους, 20,54% και 2 έδρες, από 202 ψήφους που είχε συγκεντρώσει πριν και 3 έδρες. Η παράταξη «Ενωτική Πορεία» (ανεξάρτητοι) πήρε και αυτή 122 ψήφους από 86 που είχε πριν, διατηρώντας τις 2 έδρες της στη διοίκηση. Το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Ανανέωση Αναγέννηση Υπαλλήλων ΟΛΠ», που «κατέβηκε» για πρώτη φορά, πήρε 6 ψήφους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ