Σάββατο 14 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΟΦΤΕΞ
«Περισσεύουν» έντεκα εργαζόμενοι

Ανακοίνωσε τη συρρίκνωση ενός ακόμη τμήματος, του πολυαιθυλενίου

Με γοργά βήματα προχωράει η «σαλαμοποίηση» στη χαρτοβιομηχανία ΣΟΦΤΕΞ, καθώς μέλη της διοίκησης της επιχείρησης σε συνάντηση που είχαν χτες με το Σωματείο Εργαζομένων δήλωσαν ότι «περισσεύουν» 11 από τους 33 εργαζόμενους που δουλεύουν στο τμήμα του πολυαιθυλενίου!

Η δικαιολογία, για να σταματήσουν από Δευτέρα οι 11 εργαζόμενοι να έχουν αντικείμενο εργασίας, είναι ότι δεν υπάρχει αγοραστικό ενδιαφέρον για το προϊόν! Παράλληλα, οι υπόλοιποι 22 εργαζόμενοι που μένουν στη μονάδα, σύμφωνα με τα σχέδια της επιχείρησης, θα δουλεύουν σε δύο βάρδιες αντί για τρεις που εργάζονταν μέχρι σήμερα, με αποτέλεσμα να μειωθούν και οι αποδοχές τους.

Οπως δήλωσε ο Δ. Ντρης, διοικητικός διευθυντής της εταιρίας, υπάρχει περίπτωση οι επτά από τους 11 εργαζόμενους να απορροφηθούν στη μονάδα Χ1 - η οποία ανήκει στην εταιρία ΕΛΠΑΚ - κάτι όμως που δεν είναι σίγουρο.

Από την πλευρά του το Σωματείο Εργαζομένων απαίτησε από τη διεύθυνση να παρουσιάσει επιχειρησιακό σχέδιο για την εταιρία ώστε να γνωρίζουν ποιο είναι το μέλλον της επιχείρησης. Με αφορμή όλα όσα συμβαίνουν, τη Δευτέρα 16 του Οκτώβρη θα συγκληθεί έκτακτο ΔΣ του σωματείου.

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, στο παρελθόν εμφανίστηκαν ενδιαφερόμενοι αγοραστές της μονάδας πολυαιθυλενίου, οι οποίοι όμως δεν την αγόρασαν θεωρώντας πως είχε μεγάλο αριθμό προσωπικού! Οπότε η διοίκηση της ΣΟΦΤΕΞ αποφάσισε να διώξει τους εργαζόμενους που «περίσσευαν» ώστε να μπορέσει να την πωλήσει με άνεση!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ