Τετάρτη 17 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΦΟΡΕΩΝ ΘΡΙΑΣΙΟΥ
Να φύγει το τσιμεντάδικο από την Ελευσίνα

«Θάλασσα και γη ανήκουν στο λαό και όχι στο κεφάλαιο το πολυεθνικό». Το σύνθημα αυτό, βροντοφώναξαν χτες το απόγευμα, έξω από την πύλη του τσιμεντάδικου ΤΙΤΑΝ, στην παραλία της Ελευσίνας, εργαζόμενοι, κάτοικοι, φορείς και πολλοί μαθητές του Θριασίου. Ηταν μια ακόμα κινητοποίηση που διοργάνωσε το Συντονιστικό Φορέων Θριασίου, συνεχίζοντας τη δράση του για το περιβάλλον, την προστασία της ζωής, ενάντια στην ασυδοσία των βιομηχάνων.

Μετά τη συγκέντρωση στην «Πετρόλα», ενάντια στην επέκτασή της, στον Ασπρόπυργο για το βιολογικό καθαρισμό, στη Μάντρα ενάντια στη χωματερή βιομηχανικών αποβλήτων, στη λίμνη Κουμουνδούρου ενάντια στη μεταφορά δεξαμενών, σειρά πήρε το τσιμεντάδικο ΤΙΤΑΝ, που εδώ και χρόνια έχει εγκατασταθεί πάνω στις αρχαιότητες της πόλης, έχοντας κλείσει ταυτόχρονα ένα μεγάλο κομμάτι της παραλίας. Εκεί, έξω από το εργοστάσιο, έγινε η συγκέντρωση ενάντια στην παραμονή του στην πόλη, και στη συνέχεια, η πορεία με πανό και συνθήματα στους κεντρικούς δρόμους. Μαχητική ήταν η συμμετοχή πολλών μαθητών της πόλης και κυρίως των ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ.

Στη συγκέντρωση χαιρέτισε εκ μέρους της Επιτροπής ο Αντώνης Χοροζάνης, ο οποίος σημείωσε μεταξύ άλλων, ότι «ο αγώνας ενάντια στην ασυδοσία των βιομηχάνων θα συνεχιστεί, γιατί δε λογαριάζουν ούτε τη ζωή των εργαζομένων ούτε το περιβάλλον. Γι' αυτό πρέπει ο λαός να πάρει στα χέρια του την προστασία του περιβάλλοντος και να φρενάρουμε, ν' ανατρέψουμε, τη σημερινή κατάσταση, αλλά και τις πολιτικές που τη δημιούργησαν».

Εκ μέρους των μαθητών των ΕΠΑΛ - ΕΠΑΣ Ελευσίνας, ο Π. Δονάτος τόνισε ότι «συμμετέχουμε στην κινητοποίηση γιατί βιώνουμε κι εμείς την ασύδοτη δράση των βιομηχάνων και μέσα στους χώρους δουλειάς, με τις συνθήκες εργασίας, αλλά και έξω, με τη μόλυνση αέρα, γης και θάλασσας. Με την παρουσία μας δηλώνουμε στην πράξη, ότι θ αγωνιστούμε για όλα όσα δικαιούμαστε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ