Σάββατο 20 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ ΑΒΕΕ» - ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Ελληνες και μετανάστες στην Επιτροπή Αγώνα

Χαρακτηριστικό παράδειγμα παρέμβασης και οργάνωσης της πάλης από το ταξικό Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, που βρίσκεται στο πλευρό τους για την καταβολή δεδουλευμένων

Ελληνες και μετανάστες υπογράφουν το χαρτί της επίσχεσης εργασίας
Ελληνες και μετανάστες υπογράφουν το χαρτί της επίσχεσης εργασίας
Σαν μια γροθιά, οι 75 περίπου Ελληνες και μετανάστες εργάτες, με μπροστάρη και οργανωτή του αγώνα το ταξικό Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων στα Γιάννενα, έσβησαν από χθες το μεσημέρι τις μηχανές του εργοστασίου ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ ΑΒΕΕ, απαιτώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων από την εργοδοσία (οφείλονται μισθοί 2 έως και 5 μηνών και δώρο Χριστουγέννων).

Οι εργάτες απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία που τους αφήνει για μήνες απλήρωτους αξιώνοντας μάλιστα από αυτούς να δεχτούν να υπολειτουργήσει η επιχείρηση για το χρονικό διάστημα από 21/12/08 έως 12/1/09, αντέταξαν το δρόμο του οργανωμένου αγώνα. Το δρόμο της συσπείρωσης στο σωματείο, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους. Ανδρες και γυναίκες που εργάζονται μέσα σε άθλιες συνθήκες λιώνοντας στην πρέσα σε 24ωρη βάση, χειμώνα - καλοκαίρι, για την επεξεργασία ελαστικών ακριβείας, εισπνέοντας χημικές ουσίες χωρίς να υπάρχει επαρκές σύστημα εξαερισμού, πραγματοποίησαν συνέλευση μέσα στο εργοστάσιο.

Οι εργαζόμενοι απευθύνθηκαν από την πρώτη στιγμή στο ταξικό Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Αναγνώρισαν τη συνεπή δράση του για την υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων, την παρέμβαση και τις μάχες που έδωσε το σωματείο μπροστά στις πύλες των εργοστασίων στη βιομηχανική περιοχή, μαζί με το ΠΑΜΕ, για την περιφρούρηση των απεργιακών κινητοποιήσεων. Με οργανωτή το σωματείο, οι εργαζόμενοι, Ελληνες και μετανάστες, συγκρότησαν Επιτροπή Αγώνα.

Οι εργάτες συζητούν με τους συνδικαλιστές του ταξικού Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων
Οι εργάτες συζητούν με τους συνδικαλιστές του ταξικού Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων
Στο χώρο της δουλειάς τους συζήτησαν, προβληματίστηκαν, αντάλλαξαν απόψεις και γνώμες, για την τακτική, τους στόχους και τα βήματα που θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα. Αρχισαν ο ένας μετά τον άλλο εργαζόμενο να υπογράφουν αιτήσεις εγγραφής στο σωματείο. Στη συνέχεια αντιπροσωπεία του ταξικού συνδικάτου και της Επιτροπής των εργαζόμενων συναντήθηκε με την εργοδοσία και μετέφεραν την απόφαση των εργαζομένων για επίσχεση εργασίας μέχρι να καταβληθεί τουλάχιστον ένας μισθός και το δώρο Χριστουγέννων.

Να σημειωθεί ότι η εργοδοσία, ενώ από τη μία ισχυρίζεται πως αδυνατεί να καταβάλει τα δεδουλευμένα, από την άλλη προωθεί τον εκσυγχρονισμό του εργοστασίου, παίρνοντας ζεστό χρήμα από το Γ' ΚΠΣ. Εκσυγχρονισμός που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και χαφιεδοκάμερες, οι οποίες λειτουργούν εδώ και δυο μήνες περίπου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ