Σάββατο 20 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Νέες απειλές για διακοπή προμηθειών

Στην απειλή της για τη διακοπή των προμηθειών αλλά και την απόσυρση των λεγόμενων παρακαταθηκών τους στα δημόσια νοσοκομεία απ' τις 12.1.2009 επανέρχεται ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προμηθευτών Εμφυτεύσιμου Ορθοπεδικού Υλικού (ΠΑΣΥΠΟΥ), επειδή διαφωνεί με τον τρόπο που αποφάσισε η κυβέρνηση να ρυθμίσει την καταβολή των χρεών των νοσοκομείων προς τους προμηθευτές.

Η συμφωνία κυβέρνησης και ΠΑΣΥΠΟΥ έγινε στις 21.11.2008 σε συνάντηση που είχε ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος, με το ΔΣ Συλλόγου και στην οποία συμφωνήθηκε η εξόφληση των χρεών σε τρεις δόσεις με την καταβολή της πρώτης δόσης μέσα στο 2008. Ωστόσο, ο ΠΑΣΥΠΟΥ διαφωνεί με τον τρόπο εξόφλησης που προτείνει η κυβέρνηση - καθώς όπως υποστηρίζει - είναι πανομοιότυπο με εκείνο που εξοφλήθηκαν παλιότερα χρέη το 2004. Εκείνο που βασικά φαίνεται να ενοχλεί τους προμηθευτές είναι οι λεγόμενες εκπτώσεις που ζητά η κυβέρνηση. Πρόκειται, δηλαδή, για ένα «δούναι και λαβείν» κυβέρνησης και επιχειρηματιών που εκδηλώνεται στα γενικότερα πλαίσια της εμπορευματοποίησης των υπηρεσιών Υγείας, την οποία έχουν ως κορωνίδα τα κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Η ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση θα αφορά τους πάσης φύσεως προμηθευτές των νοσοκομείων, προς τους οποίους οι συνολικές οφειλές ανέρχονται σε 4,68 δισ. ευρώ. Από αυτά, το 42% είναι για φάρμακα, το 33,5% για ορθοπεδικά υλικά και τα υπόλοιπα για άλλα υλικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ