Τρίτη 23 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΓΟΡΑ
Αυξημένη κίνηση, στο ... ύψος της η ακρίβεια

Το ωράριο των καταστημάτων

Αυξημένη κίνηση παρατηρήθηκε χτες στην αγορά καθώς οι εργαζόμενοι αρχίζουν να προμηθεύονται τα απαραίτητα για το τραπέζι των γιορτινών ημερών. Ωστόσο, οι αγορές πραγματοποιούνται με ιδιαίτερη εγκράτεια καθώς η ακρίβεια παρά τη συστηματική προσπάθεια της κυβέρνησης να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα είναι ...πανταχού παρούσα. Τα ισχνά λαϊκά εισοδήματα, οι εκκρεμότητες όλου του προηγούμενου διαστήματος και η αβεβαιότητα κάνουν τα νοικοκυριά να περιορίζουν τις αγορές τους σε εντελώς ανελαστικές δαπάνες.

Οσον αφορά στις τιμές στα είδη διατροφής των ημερών, στη Βαρβάκειο χτες η ντόπια γαλοπούλα πωλούνταν ως επί το πλείστον στα 7-8 ευρώ το κιλό, ενώ υπήρχαν και μεγάλες στα 4 ευρώ το κιλό. Το χοιρίδιο πωλούνταν στα 8-10 ευρώ το κιλό, το κατσίκι στα 8-9 ευρώ, όπως και το αρνί γάλακτος.

Στο μεταξύ το υπουργείο Ανάπτυξης συνεχίζει τη συστηματική προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να πείσει τους εργαζόμενους ότι αντιμετωπίζει την ακρίβεια και προστατεύει τα εισοδήματά τους. Σ' αυτό το πλαίσιο χτες ανακοίνωσε την ανάκληση των ανατιμήσεων σε ακόμα 3.310 κωδικούς και μείωση τιμών σε 1.500 κωδικούς προϊόντων, ενώ επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 120.000 ευρώ σε τέσσερις εταιρείες που ανακοίνωσαν αυξήσεις χωρίς να προσκομίσουν κοστολογικά στοιχεία. Τα προϊόντα για τα οποία ανακαλούνται προσωρινά οι ανατιμήσεις που ζήτησαν οι επιχειρηματίες μέχρι 100%, δηλαδή μετατίθενται για αργότερα ή μειώνονται οι τιμές τους, είναι κατεψυγμένα λαχανικά, ποτά, τυριά, γιαούρτια, είδη καθαριότητας, σχολικά και χαρτοσχολικά (κατόπιν... «εορτής»), γεωργικά φάρμακα και είδη εστιατορίων.

Τα καταστήματα τις επόμενες μέρες θα λειτουργήσουν ως εξής:

  • Τρίτη 23/12: 10 π.μ.-9 μ.μ.
  • Τετάρτη 24/12: 10 π.μ.-6 μ.μ.
  • Σάββατο 27/12: 10 π.μ.-8 μ.μ.
  • Δευτέρα 29/12: 10 π.μ.-9 μ.μ.
  • Τρίτη 30/12: 10 π.μ.-9 μ.μ.
  • Τετάρτη 31/12: 10 π.μ.-6 μ.μ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ