Τετάρτη 24 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ
Συνεχίζονται οι πιέσεις

ΧΑΡΑΡΕ.--

Ο Πρόεδρος της Ζιμπάμπουε, Ρόμπερτ Μουγκάμπε, απέρριψε χτες τις πιέσεις των ΗΠΑ και της Βρετανίας να παραιτηθεί, ενώ χαρακτήρισε την κριτική που ασκεί ο αμερικανός Πρόεδρος, Τζορτζ Μπους, ως «τις τελευταίες κλοτσιές ενός μελλοθάνατου αλόγου».

Σημειώνεται ότι την Κυριακή, η βοηθός αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Τζεντάι Φρέιζερ, είχε υποστηρίξει ότι ο Μουγκάμπε έχει χάσει επαφή με την πραγματικότητα και πως η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει χάσει την εμπιστοσύνη της στη συμφωνία για το μοίρασμα της εξουσίας ανάμεσα στον Πρόεδρο και την αντιπολίτευση, ενώ πρόσθεσε ότι δε θα αρθούν οι κυρώσεις ενάντια στη χώρα, όσο παραμένει στην εξουσία ο Μουγκάμπε. Την πρόθεση να ξεκινήσει διαβουλεύσεις με τους συμμάχους των ΗΠΑ για την ενίσχυση των διεθνών κυρώσεων είχε ανακοινώσει τη Δευτέρα και η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Κοντολίζα Ράις. Και όλα αυτά σε μια χώρα που η χολέρα θερίζει και ήδη απειλούνται εκατομμύρια φτωχών ανθρώπων.

Ο Πρόεδρος της Ζιμπάμπουε, πάντως, τόνισε ότι «η κυβέρνησή του δε συμπεριλαμβάνει τον Μπους ούτε την αμερικανική κυβέρνηση» και πρόσθεσε: «Ας κρατήσει τις δηλώσεις για τον εαυτό του. Είναι άσχετες, άδικες, λίγο ηλίθιες και ανόητες»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ