Κυριακή 28 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Μικρές σελίδες

«Κίσσα είναι το κανονικό μου όνομα, αλλά βλέπεις οι άνθρωποι συνηθίζουν να δίνουν κι άλλα ονόματα. Το "χαϊδευτικό μου", λοιπόν, το 'μαθαν όλοι και με φωνάζουν καρακάξα. Με κατηγορούν γιατί κελαηδώ διαρκώς. Μα, γιατί ο κόσμος να τα βλέπει όλα με κακό μάτι; Ποιον πειράζω; Νιώθω την ανάγκη να επικοινωνήσω. Είμαι κοινωνικό πουλί. Πώς να το κάνουμε; Ετσι γεννήθηκα».

Μετά τη βαθύτερη «γνωριμία» που είχαν οι μικροί αναγνώστες με «παρεξηγημένα» ζώα όπως η αλεπού και ο λύκος, η Ασπασία Κατσούλη - Συμεωνόγλου μεταφέρει τα παιδιά στα ...ουράνια! Εκεί που φτερουγίζει ένα ακόμα «παρεξηγημένο» - πτηνό αυτή τη φορά, η καρακάξα. Με το ολοκαίνουριο βιβλίο της «Μ' αρέσει η φλυαρία. Είναι κακό..;» από τις εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή», γνωρίζουμε πολλά για το πετούμενο αυτό: Την «οικογενειακή» του ζωή, τις συνήθειές του, τον τρόπο που «επικοινωνεί» με τα παιδιά και τους μεγάλους. «Σχέσεις» που άλλοτε είναι καλές και άλλοτε γίνονται ...«προβληματικές».

Η «ανατρεπτική» γραφή της συγγραφέως, πότε με αστεία επεισόδια και πότε με σκηνές που ραγίζουν την καρδιά, προκαλεί ποικίλα συναισθήματα στους μικρούς αναγνώστες. Κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών και για έναν ακόμα λόγο: Η μεγάλη πλειοψηφία των Ελληνόπουλων που ζει στα μεγάλα αστικά κέντρα όχι μόνο δεν έχει δει αυτά τα «παράξενα» ζώα, αλλά ούτε και έχει ακούσει πολλά γι' αυτά. Ετσι αυτή η «γνωριμία» γίνεται ακόμα πιο ελκυστική, ενώ οι ζωγραφιές της Χριστίνας Χρονοπούλου κάνουν την καρακάξα της ιστορίας ακόμα πιο αγαπητή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ