Τετάρτη 31 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΑΡΚΟ
Ετοιμάζουν μαζικές απολύσεις

Σχεδιάζουν να αφήσουν χωρίς δουλειά περισσότερους από τους μισούς εργαζόμενους στις εργολαβίες. Σε συγκέντρωση καλεί σήμερα η Γραμματεία Φθιώτιδας του ΠΑΜΕ

Από παλιότερη κινητοποίηση των εργαζομένων στις εργολαβίες της ΛΑΡΚΟ
Από παλιότερη κινητοποίηση των εργαζομένων στις εργολαβίες της ΛΑΡΚΟ
Τους 150 φτάνουν οι εργαζόμενοι στις εργολαβίες της ΛΑΡΚΟ που μέχρι τις αρχές Γενάρη αναμένεται να απολυθούν, όπως δήλωσε χτες εκπρόσωπος της εργοδοσίας. Ηδη προχτές, μετά τη λήξη της πρωινής βάρδιας, η ΤΕΧΝΟΣΤΥΛ ανακοίνωσε πως 25 άτομα μένουν χωρίς δουλειά. Αμεση ήταν η απάντηση που έδωσαν στα αντεργατικά σχέδια οι ταξικές δυνάμεις του κλάδου, με παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε χτες, στα γραφεία της διοίκησης, το Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας. Σε συνάντηση που έγινε, εκπρόσωπος της εργοδοσίας είπε ότι, τις επόμενες μέρες, από τους 270 εργαζόμενους που σήμερα απασχολούνται στις εργολαβίες θα μείνουν 120.

Η ανάγκη, όλοι οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ να αντιπαλέψουν ενωμένοι τα αντεργατικά σχέδια της εργοδοσίας, αλλά και συνολικά την πολιτική που στηρίζει τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, την πολιτική που οδηγεί τη ΛΑΡΚΟ στην εγκατάλειψη και την πλήρη παράδοση στους ιδιώτες, γίνεται σήμερα όλο και πιο επιτακτική. Συνέπεια άλλωστε αυτής της πολιτικής είναι και η εισβολή των εργολαβικών συνεργείων στη ΛΑΡΚΟ, με ραγδαία κλιμάκωση της επίθεσης στα εργασιακά, μισθολογικά, ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, με συνέπεια τα εξαντλητικά ωράρια, τον πολλαπλασιασμό των εργατικών «ατυχημάτων», την επιδείνωση των συνθηκών εργασίας.

Καλώντας τους εργαζόμενους να οργανώσουν αποφασιστικά τον αγώνα τους και αποφασιστικά να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους στη σταθερή εργασία, με πλήρη δικαιώματα, η Γραμματεία Φθιώτιδας του ΠΑΜΕ καλεί σήμερα σε κινητοποίηση, στη 1 μ.μ., στην πύλη του εργοστασίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ