Τετάρτη 31 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ
Απάντηση στη νέα πρόκληση του ΕΒΕΑ

Οι μεγαλοεργοδότες απαιτούν εκ περιτροπής εργασία και τα ...σπασμένα να τα πληρώνει ο ΟΑΕΔ

Στις 8 Δεκέμβρη, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ είχαν καταλάβει το κτίριο του ΕΒΕΑ, αντιδρώντας στις προκλήσεις των μεγαλοεργοδοτών
Στις 8 Δεκέμβρη, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ είχαν καταλάβει το κτίριο του ΕΒΕΑ, αντιδρώντας στις προκλήσεις των μεγαλοεργοδοτών
Απάντηση στη νέα πρόκληση του προέδρου του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλου, που σε συνάντηση με τον υπουργό Οικονομίας πρότεινε, με πρόσχημα την οικονομική κρίση, την εκ περιτροπής εργασία για τρεις ή τέσσερις μέρες τη βδομάδα, ζητώντας - σύμφωνα με πληροφορίες - να αναλάβει ο ΟΑΕΔ το «συμπλήρωμα» του εισοδήματος των εργαζομένων, δίνει με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ.

«Επιβεβαιώνεται ότι ο κύριος αυτός πρακτορεύει επάξια τις αντεργατικές πολιτικές του κεφαλαίου, της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Δείχνει την ταξική εχθρότητα απέναντι στην εργατική τάξη», σημειώνει το ΠΑΜΕ και συνεχίζει: «Με αυτές τις κατάπτυστες προτάσεις του Μίχαλου, γίνεται φανερό ότι το κεφάλαιο, η κυβέρνηση και οι άλλες πολιτικές δυνάμεις που το υπηρετούν, επιδιώκουν να διαφυλάξουν τα καπιταλιστικά κέρδη και να φορτώσουν την κρίση του δικού τους καπιταλιστικού συστήματος, στους εργαζόμενους και μέσω του ΟΑΕΔ, που χρηματοδοτείται από τους εργάτες. Δηλαδή, συλλογικά η εργατική τάξη και όλοι οι εργαζόμενοι να πληρώνουν και την ανακύκλωση της φτώχειας τους».

«Αυτή η πρόκληση πρέπει να απαντηθεί με τη δυναμική αγωνιστική αντεπίθεση της εργατικής τάξης και όχι μόνο να χαλάσει τους σχεδιασμούς του κεφαλαίου, αλλά να συμβάλει έτσι ώστε οι εργατικές κατακτήσεις του σήμερα για την κάλυψη των σημερινών συγχρόνων αναγκών, να ανοίγουν προοπτικές για γενικότερες κοινωνικοοικονομικές αλλαγές προς όφελος όλων των εργαζομένων», καταλήγει η ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ