Τρίτη 6 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗ ΓΑΖΑ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Πιστεύουμε στην ενεργητική παρέμβαση των λαών

Στη Ραμάλα βρίσκεται από χτες αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Από τη χθεσινή αναχώρηση της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ στη Ραμάλα
Από τη χθεσινή αναχώρηση της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ στη Ραμάλα
Αναχώρησε, με προορισμό τη Ραμάλα, προχτές το βράδυ, η αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής την ΓΓ της ΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Σε δηλώσεις της στο αεροδρόμιο, πριν την αναχώρηση, η Αλ. Παπαρήγα τόνισε: «Πάμε στην Παλαιστίνη και πιο ειδικά στη Ραμάλα, για να δείξουμε την αλληλεγγύη μας και πιστεύουμε ότι αυτή η αλληλεγγύη εκφράζει τα αισθήματα της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. Για να νιώσουν οι Παλαιστίνιοι μαχητές ότι δεν είναι μόνοι, για να δηλώσουμε την αγανάκτησή μας για την ιμπεριαλιστική ισραηλινή επέμβαση.

Τέρμα όμως τα δάκρυα, δε φτάνουν τα δάκρυα. Αυτό που έχει πολύ μεγάλη σημασία είναι να ασκηθεί πίεση σε κάθε χώρα, εναντίον των κυβερνήσεων που κρατάνε είτε ενεργητική στάση υπέρ του Ισραήλ, είτε ουδέτερη, είτε την πολιτική ίσων αποστάσεων.

Δηλώνουμε αντίθεση με τη στάση και την πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία πέρα από μεγάλα λόγια δε φωτίζει τον πραγματικό εχθρό της υπόθεσης, δεν κάνει λόγο για τη δημιουργία ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους.

Την αντίθεσή μας βρίσκει και η σημερινή (σ.σ. την Κυριακή) δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος είπε ότι πρέπει να σταματήσει το Ισραήλ τις εχθροπραξίες και η Χαμάς να στέλνει πυραύλους. Πάλι η πολιτική των ίσων αποστάσεων και η υιοθέτηση των προσχημάτων της ιμπεριαλιστικής επέμβασης. Πιστεύουμε όμως στην παρέμβαση, την ενεργητική, των λαών. Σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε».

Στην αντιπροσωπεία συμμετέχει ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο βουλευτής του Κόμματος Κώστας Καζάκος, ο Γιώργος Τούσσας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτής και ο Ηλίας Λέγγερης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ