Κυριακή 22 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
Νέα και εκδηλώσεις

ΝΑ ΕΙΝΑΙ ο αντικαταστάτης του Κασπάροβ και του Κάρποβ, ο Βλαντιμίρ Κράμνικ ; Ισως είναι βιαστικό το ερώτημα. Το εκτός FIDE ματς 16 πατρίδων μεταξύ των Κασπάροβ - Κράμνικ που διεξάγεται στο Λονδίνο, βρισκόταν (11.10.2000) στο 2ο γύρο και ο Κράμνικ είχε προηγηθεί με 1,5 - 0,5!

Η απάντηση του Κασπάροβ στο άνοιγμα ήταν η περίφημη Αμυνα Γκρίνφελντ με την οποία είχε αντιμετωπίσει πολλές φορές στο παρελθόν τον Ανατόλι Κάρποβ. Ο Κράμνικ δεν ξαφνιάστηκε και αντιμετώπισε δυναμικά τον ισχυρότατο αντίπαλό του αποκτώντας μάλιστα και πλεονέκτημα με αποτέλεσμα να φθάσει ο Κασπάροβ σε φοβερή πίεση χρόνου και να κάνει το μοιραίο λάθος. Την παρτίδα μπορείτε να την απολαύσετε στην ειδική «Γωνιά»!..

ΞΕΠΕΡΑΣΕ την πρόβλεψή μας η αγωνιστικότητα του Δημήτρη Μαστροβασίλη (τον είχαμε κατατάξει μέσα στην 1η τετράδα), κατακτώντας την 2η θέση με 6,5 βαθμούς, μισό βαθμό πίσω από τον Ρώσο Τιμοφέεφ στην κατηγορία των 18 χρόνων! Συμμετείχαν 47. Στην ίδια κατηγορία οι Κουκουφίκης Αλ., Αγγουρίδης, Βασιλείου και Τσάνας πήραν αντίστοιχα την 37η, 40ή, 41η και 43η θέση.

Στα Νεανικά του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που έγιναν στην Καλλιθέα της Χαλκιδικής, εκτός του Μαστροβασίλη, καλή κατάταξη είχε και ο Αγγελος Σισμάνης (52 συμμετοχές) στους 10χρονους, κατακτώντας την 4η θέση με 6,5 βαθμούς. Πρώτος ήταν ο Ρώσος Ι. Νεπομφάντσι με 8,5 β. σε 9 αγώνες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ